Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Bornova Kültür Adası Projesinin Ön Tanıtımı Yapıldı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kentin tarihi açısından büyük önem taşıyan Yeşilova Höyüğü, Homeros Vadisi ve Levanten köşklerini kapsayan Bornova Kültür Adası projesinin ön tanıtım toplantısına katıldı.

yapi.com.tr
Bornova Kültür Adası Projesinin Ön Tanıtımı Yapıldı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bornova'nın tarihi ve kültürel değerlerini turizme kazandırmak için Dünya Kenti İzmir Derneği, Levantenler Derneği ile Hizmet Sektörü Çalışanları Eğitim ve Dayanışma Derneği öncülüğünde hazırlanan Bornova Kültür Adası projesinin ön tanıtım toplantısına katıldı.

BirGün’de yer alan habere göre; kentin 8 bin 500 yıllık tarihine ışık tutan Yeşilova Höyüğü, Homeros Vadisi ve mağaralarıyla Levanten köşklerini kapsayan Bornova Kültür Adası projesinin heyecan verici olduğunu söyleyen Başkan Tunç Soyer, “Bornova Kültür Adası Projesi fikri çok değerli. Sözcükler de doğru seçilmiş. Projenin belki en güçlü yanlarından biri sivil toplum kuruluşlarıyla yürütülecek olması. Levantenler İzmir'i İzmir yapan mayadır. Biz çok renk, çok ses, çok nefes diye tarif ettiğimiz iklimi, kültürü bu kentte yaşıyorsak ve Türkiye'nin her yerinden insanlar bugün İzmir'e gelmek istiyorlarsa bu maya olduğu içindir. Yani bu farklılıkları bir zenginlik olarak gören bir iklim olduğu içindir.” dedi.

Soyer, “Gastronomisinden tarihine, dansından kültürüne kadar her şeyini İzmirlilerle buluşturacağımız, güzelliklerini İzmirlilerle tanıştıracağımız bir festivale ihtiyaç var. Bu sadece eğlence olmamalı. Aynı zamanda tarihin ve bütün bu süreçlerin konuşulduğu, Levanten mirasının masaya yatırıldığı bir buluşma ortamı da olmalı. Bilimsel bir çalışma ile desteklenmeli. Biz bu festivale, kongreye ev sahipliği yapmaya hazırız.” diye konuştu.

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ da “Bugün bizi bu dokunuşla çok heyecanlandırdınız. Sizlerle birlikte bu projenin içerisinde daha fazla yer almamız gerektiğini söylemek isterim.” dedi.

Başkan Tunç Soyer, daha sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ ve diğer katılımcılarla birlikte Levanten köşklerini inceleyerek bilgi aldı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bornova-kultur-adasi-projesinin-on-tanitimi-yapildi_187554.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!