Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İzmir’de Konut Metrekare Fiyatı En Uygun 3 İlçe

İzmir, gayrimenkul pazarında hareketliliğin devam ettiği şehirler biri olarak öne çıkıyor. Sadece Anadolu’dan değil, İstanbul ve Ankara’dan da göç alan İzmir, konut sahibi olmayı planlayanların gözde şehirleri arasında yer alıyor.

yapi.com.tr
İzmir’de Konut Metrekare Fiyatı En Uygun 3 İlçe

Zingat.com verilerine göre de üç büyükşehir arasında, 2017 yılının ilk altı aylık döneminde kiralık ve satılık konut fiyat oranlarının en çok arttığı bölge olduğu belirtilen İzmir gerek birinci el gerekse ikinci el konut piyasasında canlılığını her zaman korumayı sürdürüyor. Bilindiği gibi, bu yılın ilk altı ayında İzmir’de satılık konut fiyatları yüzde 8, kiralık konut fiyatları ise yüzde 6 oranında yükseldi.

İzmir’de konut fiyatları en çok Urla’da arttı

Son olarak TSKB tarafından gerçekleştirilen Ege ve Akdeniz’deki tatil bölgelerinde yer alan gayrimenkullerin değerlenmesi konulu araştırma sonuçlarında da İzmir genelinde satılık ve kiralık yeni konut fiyatlarında geçen yıla oranla ortalama yüzde 10 ila 15 arasında bir artış yaşandığı vurgulanırken, İzmir’de gerek satılık gerek kiralık konut fiyatlarında en çok artış yaşanan ilçenin Urla olduğuna vurgu yapıldı. Urla’da ortalama 100 metrekarelik bir konutun metrekare satış fiyatı 3.206 TL civarında sabitlenirken, Urla’da satın alınan bir konutun geri dönüş süresi ise 23 yılı buluyor.

İzmir’de metrekare fiyatı en düşük evler bu 3 ilçede!

İzmir’de daha uygun fiyatlı bir konut satın almak isteyenler içinse, Urla’nın aksine metrekare fiyatı daha düşük değerlere sahip ev satın almak mümkün. İşte Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre, İzmir’in metrekare fiyatları en uygun fiyata sahip 3 ilçesi…

Bergama

Bergama’da ortalama 100 metrekarelik ölçülere sahip bir konutun satılık fiyatı metrekare başına 1.216 TL. iken, aynı tipteki bir dairenin kira fiyatı ise ortalama 5.45 TL. Bergama’da satın alındıktan sonra kiraya verilecek bir dairenin geri dönüş süresi ise 19 yıl.

Ödemiş

Ödemiş’te ortalama 100 metrekarelik ölçülere sahip bir konutun satılık fiyatı metrekare başına 1.398 TL. iken, aynı tipteki bir dairenin kira fiyatı ise ortalama 5.32 TL. Bergama’da satın alındıktan sonra kiraya verilecek bir dairenin geri dönüş süresi ise 22 yıl.

Torbalı

Torbalı’da ortalama 100 metrekarelik ölçülere sahip bir konutun satılık fiyatı metrekare başına 1.421 TL. iken, aynı tipteki bir dairenin kira fiyatı ise ortalama 5.48 TL. Bergama’da satın alındıktan sonra kiraya verilecek bir dairenin geri dönüş süresi ise 22 yıl.

Kaynak: Zingat.com

ETİKETLER: İzmir Konut
http://www.yapi.com.tr/haberler/izmirde-konut-metrekare-fiyati-en-uygun-3-ilce_161501.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!