Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İzmir'de Turizmin Geleceği Toplantısı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, turizmde hizmet sektörünü çeşitlendirerek büyüme hedefinin stratejik planlarında bulunduğunu bildirdi.

yapi.com.tr / AA
İzmir'de Turizmin Geleceği Toplantısı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, turizmde hizmet sektörünü çeşitlendirerek büyüme hedefinin stratejik planlarında bulunduğunu bildirdi. Kocaoğlu, Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) tarafından Swiss Otel Grand Efes'de düzenlenen turizm ve otelciliğin geleceğine ilişkin toplantıda sektör temsilcileriyle bir araya geldi.

Toplantının açılışında konuşan Aziz Kocaoğlu, kentin turizm vizyonunun belirlenmesi ve içinin çok iyi doldurulması gerektiğini söyledi. İzmir'de turizmin gelişmesi için yeni fuar alanı, kongre merkezi ve bazı alanların planlanması gerektiğini belirten Kocaoğlu, şunları kaydetti:

''Turizmde, hizmet sektörünü çeşitlendirerek büyüme hedefi, stratejik planlarımızın ana konularından birisi. Turizm altyapısını geliştirecek projeler, ulaşım altyapısı, yeni fuar alanının yapılması, kongre merkezleri yapılması gerekiyor. Liman arkası, Salhane ve Turan bölgesini planlıyoruz. Orada 8-10 tane büyük arsa sahibi proje için ciddi çalışmalar yapıyorlar. Buranın planlanması ile kent merkezinin kongre ve yatak kapasitesi gibi sorunlar çözülecek''.

 Kocaoğlu, İnciraltı bölgesinin sağlık konsepti çerçevesinde planlanması için de Kültür ve Turizm Bakanlığı ile çalıştıklarını, planın uzlaşı ile tamamlanacağına inandığını ifade etti.

Yeni fuar alanıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini de belirten Kocaoğlu, proje ihalesinin tamamlandığını, yeni fuar alanının inşaatının başlamasından sonra Kültürpark'taki, fuar hollerinin 15'er bin kişilik Türkiye'nin en büyük kongre merkezleri haline getirileceğini söyledi.

Ege Medeniyetler Müzesi

Kocaoğlu, Ege Medeniyetler Müzesi ile ilgili çalışmaların da devam ettiğini anlatarak, şöyle dedi:

''Antik Tiyatro ile Kadifekale arasında bir arazi uygun görüldü, zemin etüdü çalışmaları yapılıyor. Kamulaştırmayı İzmir Büyükşehir Belediyesi yapacak. Turizm Bakanlığının proje yapımı konusunda devreye gireceğini belirttiler. Anladığımız o ki; inşaat ya İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ya da Turizm Bakanlığı katkılarıyla yapılacak. Kamulaştırmanın maliyeti belki müze yapımından daha fazla olacak. Turizm Bakanlığının bütçesi elverir inşaatı yapar ise biz de İzmir kenti olarak memnun kalırız. Bütçesi müsait değilse, İzmir'in beklemeye tahammülü yok. İzmir Büyükşehir Belediyesi imkanlarını zorlayarak, müzeyi yapmaya hazırdır''.

3 ana başlık; mega müze, kongre merkezi, Çeşme’nin planlanması olarak belirlendi

Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Veysi Öncel, cuma günü İzmir'de yapılacak turizm toplantısında 3 ana başlığın belirlendiğini, bunların mega müze, kongre merkezi, Çeşme'nin planlaması ve gelecekteki yüzü olduğunu anlattı.

Öncel, şunları söyledi:

''Bu üç maddenin gerçekleşmesi için masaya elimizi vuracağız. 135 bin tesis, 30 bine yakın yatak kapasitesi ile İzmir sınıfta kalmaya devam ediyor. Artış oranında da Türkiye ortalamasının çok altındayız. Geçmişi unutup geleceğe bakmalıyız. Biz suçlu aramıyoruz. Bu üç madde için tarih almak istiyoruz, biz de üstümüze düşen konuları mutlaka yapacağız, hatta bunun için gerekiyorsa senet bile veririz. İzmir'in gelişimini engelleyen zihniyetlere mahkemelerde planları engelleyenlere rağmen bu işi başaracağımıza inanıyorum''.

Bu arada Öncel'in talebi üzerine, toplantıya katılan turizmciler 15 bin kişilik kongre merkezi sözünden dolayı Kocaoğlu'nu ayakta alkışladı.

Aziz Kocaoğlu, toplantıda gazetecilerin, turistik tesislere uygulanan su tarifesinin yüksek olduğuna ilişkin şikayetleri hatırlatması üzerine, ''İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak turizm ve hizmet sektörünün gelişmesi en büyük hedeflerimizden biri. Bu konuda da elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Turizmin önemini, kent için önemini bilen, bu konuda çalışmalar yapan kurumuz'' dedi.

ETİKETLER: kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/izmirde-turizmin-gelecegi-toplantisi_84210.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!