Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İzmir'in En Önemli 5 Projesi Belirlendi

İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu, hükümete götüreceği İzmir'in öncelikli 5 projesini belirledi. Tarihi Havagazı Fabrikası'nda yapılan ve 73 kurul üyesinden 57'sinin katıldığı toplantıda, Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası'nın (VOB) İzmir'de kalması, kente bir mega müze kurulması, İstanbul-İzmir Otoyolu Projesi'nin İzmir yönünden de

Yeni Asır Gazetesi
1 İzmir'in En Önemli 5 Projesi Belirlendi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu başkanlığında üçüncü toplantısını dün gerçekleştiren İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu, hükümete götüreceği İzmir'in öncelikli 5 projesini belirledi. Tarihi Havagazı Fabrikası'nda yapılan ve 73 kurul üyesinden 57'sinin katıldığı toplantıda, Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası'nın (VOB) İzmir'de kalması, kente bir mega müze kurulması, İstanbul-İzmir Otoyolu Projesi'nin İzmir yönünden de başlatılması, Gediz Nehri'nin temizlenmesi ve İzmir ile Çeşme yarımadasına sağlık merkezi yapılması kentin öncelikli projeleri olarak belirlendi. Kurulda söz konusu projeler için Ramazan Bayramı'ndan sonra Ankara'ya gidilmesi kararlaştırıldı.

Yaklaşık 3 saat süren toplantı sonunda bir açıklama yapan Başkan Aziz Kocaoğlu, İzmir'in öncelikli projelerinden ilk 5'ini tespit edip hükümete götürme kararı aldıklarını söyledi. Kocaoğlu, hükümet nezdinde Ankara'da takip edilmesi gereken önceliklerin başında VOB'un İzmir'de kalması ve büyümesi için gerekli yasal düzenlemelerin yapılmasının yer aldığını açıkladı.

Mega müze sırada

Kocaoğlu, "Mega müze projesinin hayata geçirilmesi için yer çalışması yapılacak. Ege Medeniyetleri ya da Anadolu Medeniyetleri Müzesi için Kültür Bakanı ile görüşeceğiz. İstanbul-İzmir Otoyolu ihalesi yapıldı. İstanbul tarafından başlatılacak çalışmalarla eşzamanlı olarak İzmir'de de projenin başlatılmasını istiyoruz. Gediz Nehri'nin temizlenmesi, Gediz Ovası ve İzmir Körfezi için hayati önem taşıyor. Belediye olarak körfezin temizliği için çok büyük bedel ödüyoruz. Çevre ve Orman Bakanlığı ile bir dizi eylem planı konusunda görüşeceğiz. İzmir'in sağlık merkezi olması öngörüsü içinde İnciraltı, Seferihisar ve Çeşme'de sağlık turizminin teşvik edilmesi için yine Kültür Bakanımızdan talebimiz olacak" diye konuştu.

Kocaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Eylem planımızı hazırladıktan, dersimize çalıştıktan sonra Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Meclis Başkanımız başta olmak üzere Ulaştırma Bakanı, Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı, Kültür ve Turizm Bakanı ve Çevre ve Orman Bakanı ile görüşeceğiz. Bu heyet bayramdan sonra birlik ve beraberlik ruhu içinde Ankara'ya gidecek."

Sıçrama hedefi

İzmir'de yaşanan sürecin tüm kesimleri bir araya getirdiğine dikkat çeken Kocaoğlu, ilke olarak benimsedikleri katılımcı anlayışı bu kurul ile daha da yerleştirdiklerini, projeleri tartışıp hayata geçirmek için somut adımlar attıklarını vurguladı. İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu'nun bir sonraki toplantısını bayramdan sonra yapacağını ifade eden Kocaoğlu, Eylül ayındaki toplantıda yerel yönetimin öncelikle yapması gereken projelerin belirleneceğini kaydetti. Kocaoğlu, daha sonraki toplantıda ise özel sektörle ilgili öncelikler listesi hazırlanacağını anlattı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/izmirin-en-onemli-5-projesi-belirlendi-_71726.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • Çeşme yolu, Balçova civarı, Urla'ya yakın kamu arazilerinde kiralık arazilerde orta sınıf hotellere izin verilmeli. Çeşmede insanların kasım ve mart aylarında da kalmalarını özendirici önlemler alınmalı. Çeşme 1 ekimden sonra insan açısından çok boştur. Sürdürülebilir önlemler gereklidir. YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!