Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"İzmir'in Suyundaki Arsenik 4 Ayda Temizlenir"

İtalya merkezli su arıtma şirketi Sireg'in teknik müdürü Daniele Ferraro, İzmir'in suyundaki arseniği 4 ay içinde arıtabileceklerini söyledi. Sireg'in Türkiye temsilcisi Erdoğan Tözge ile birlikte basın açıklaması yapan Ferraro, İzmir'in suyundaki arsenik oranını tespit edeceklerini, arıtma tekniği belirlendikten sonra sorunu 4 ayda çözmenin

CNN Türk
"İzmir'in Suyundaki Arsenik 4 Ayda Temizlenir"

İtalya merkezli su arıtma şirketi Sireg'in teknik müdürü Daniele Ferraro, İzmir'in suyundaki arseniği 4 ay içinde arıtabileceklerini söyledi. Sireg'in Türkiye temsilcisi Erdoğan Tözge ile birlikte basın açıklaması yapan Ferraro, İzmir'in suyundaki arsenik oranını tespit edeceklerini, arıtma tekniği belirlendikten sonra sorunu 4 ayda çözmenin mümkün olduğunu belirtti.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı İZSU Genel Müdürlüğü ile görüştüklerini belirten Ferraro, "Alacağımız su numunelerini İtalya'daki tesislerimize göndereceğiz, bir takım çalışmalar yapıp İzmir'e nasıl bir arıtma tekniği gerektiğini bulacağız" dedi.
 
Şirket olarak daha önce arseniği arıtma konusunda çalışma yaptıklarını ve başarıya ulaştıklarını söyleyen Ferraro, İzmir'deki yüksek arsenik oranının yer altı katmanlarındaki mineralden dolayı oluştuğunu, jeotermal bulunan bölgelerde arseniğe rastlamanın doğal olduğunu söyledi.
 
"Durum kötü değil, sorun çözülebilir"
 
Daniele Ferraro, İzmir'de yapılan arsenik analizlerine bakıldığında durumun kötü olmadığını, sorunu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin öngördüğü 4 aylık zaman içinde çözebileceklerini söyledi. Dünya Sağlık Örgütü'nün 50 mikrogram olan sınır arsenik oranını son iki yıl içinde 10'a düşürdüğünü belirten Ferraro, İzmir'in bazı bölgelerinde arsenik oranının 10-12 mikrogram arasında olduğunu dile getirdi. Panik yapılmaması ancak konu ile ilgili araştırmaların sürdürülmesi gerektiğini belirten Ferraro, arseniği yüzde 99 oranında yok edebileceklerini söyledi.
 
Sireg'in Türkiye temsilcisi Erdoğan Tözge de başka belediyelerden su arıtılmasına ilişkin talepler geldiğini, yap-işlet-devret modeliyle sorunun çözülebileceğini vurguladı.
 
"Gerekli tedbirler alınmalı"
 
İzmir Valiliği, sudaki arsenik miktarlarının yönetmelikte belirtilen değerlerin üstüne çıkan kaynaklarla ilgili, belediyelerden gerekli ve yeterli tedbirlerin alınmasını istedi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik gereği, kentte büyükşehir ve ilçe belediyelerinin, şehir içme ve kullanma suları dağıtım haritasında belirlenen 20 noktadan numune aldığı bildirildi.
 
Sulardaki arsenik miktarlarının ölçümlerinin yapıldığı belirtilen açıklamada, arsenik miktarlarının yönetmelikte belirtilen değerlerin üstünde çıkan kaynaklarla ilgili, gerekli ve yeterli tedbirlerin alınması için belediyelere yazı gönderildiği kaydedildi.
 
Açıklamada, "İlimiz şehir içme ve kullanma suyu analizlerinin, İZSU Genel Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve Hıfzıssıhha Bölge Müdürlüğü'nce uygun periyotlarla yapılarak, elde edilecek tahlil sonuçları, düzenli aralıklarla kamuoyunun bilgisine önümüzdeki günlerde de sunulacaktır"denildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/izmirin-suyundaki-arsenik-4-ayda-temizlenir_62505.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!