Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"İzmirliler, Alternatif Güzergahları Kullanmalı"

İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri 21 Haziran Pazartesi gününden itibaren metro inşaatı ve Büyük Kanal Projesi revizyon çalışmaları nedeniyle kent içi trafikte yapılan zorunlu değişiklikler nedeniyle vatandaşları alternatif güzergahları kullanmaları konusunda uyardı. Metro istasyon kazıları kapsamında İnönü Caddesi'nin büyük bir kısmı taşıt

Yeni Asır Gazetesi
"İzmirliler, Alternatif Güzergahları Kullanmalı"

İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri 21 Haziran Pazartesi gününden itibaren metro inşaatı ve Büyük Kanal Projesi revizyon çalışmaları nedeniyle kent içi trafikte yapılan zorunlu değişiklikler nedeniyle vatandaşları alternatif güzergahları kullanmaları konusunda uyardı. Metro istasyon kazıları kapsamında İnönü Caddesi'nin büyük bir kısmı taşıt trafiğine kapatılırken ulaşım, oluşturulan alternatif güzergahlardan sağlanmaya başlanmıştı. Uygulamanın başladığı ilk günlerdeki sıkışıklık, zaman içinde yerini bir nebze de olsa rahatlamaya bırakırken, oluşturulan alternatif yolların yeterince kullanılmadığı, eski alışkanlıkların halen devam ettiği gözlendi.

Eski alışkanlık

Özellikle pazartesi sabahları kente sayfiye yerlerinden giriş yapan vatandaşların oluşturduğu trafik yoğunluğu sahil yolunda uzun araç kuyrukları oluşmasına neden olunca, İzmir Büyükşehir Belediyesi farklı bir seçenek sundu. İnönü Caddesi'nin araç trafiğine kapatılması ile Üçkuyular'dan Konak yönüne gelişlerde Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda oluşabilecek trafik yükünü hafifletmek amacıyla Mithatpaşa Caddesi'ni Karataş Kavşağı'na kadar tek yön olarak düzenlendi. Ancak İzmirliler Mithatpaşa Caddesi'ni kullanmayı pek tercih etmedi.

Büyükşehir, metro çalışmaları nedeniyle oluşan trafik yoğunluğunu azaltmaya yönelik bir düzenlemeyi de deniz ulaşımında yaparak, Göztepe İskelesi'nden yapılan vapur seferlerini artırdı. Göztepe-Konak-Pasaport-Alsancak arasında günde 8 kez yapılan seferler 26'ya çıkarıldı. Göztepe'den Karşıyaka'ya yapılan seferlerin sayısı da artırıldı. Uygulama öncesi pazar hariç günde 3 sefer yapılırken, yeni tarifeyle haftaiçi günde 8 sefer gerçekleştirilmeye başlandı. Vapur seferlerinin, cumartesi ve pazar günleri ise 5'er kez sefer yapılması öngörüldü. Mevcut vapur iskelelerine ek olarak Karantina'da Ege Ordusu Komutanlığı Konutu'nun karşı tarafında geçici iskele oluşturulması için çalışmalara başlandı. İZDENİZ Genel Müdürlüğü yetkilileri de trafik yükünü azaltmak için imkanı olan vatandaşların deniz ulaşımın tercih etmeleri önerdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/izmirliler-alternatif-guzergahlari-kullanmali_81685.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!