Türk yalıtım sektörünün öncü markalarından İzocam, kurulduğu 1965 yılından bu yana büyümesini sürdürüyor. 1967'de ilk fabrikasını kurarak cam yünü üretimine başlayan İzocam, 86'da Tarsus'ta ikinci cam yünü fabrikasını kurmuş ve 92'de kapasitesini iki katına çıkartmıştır. 1993'te Gebze'de taş yünü de üretmeye başlayan firma su, ısı, ses ve yangına karşı yalıtım yöntemleri geliştirmeyi sürdürüyor. 30. Uluslararası İstanbul Yapı Fuarı'ndaki yaratıcı ve eğlenceli standıyla da dikkat çeken ve 1998'den bu yana İzocam Yalıtım Eğitim Merkezi'nde 41 uzman ve öğretim görevlisiyle ücretsiz eğitim seminerlerini de sürdüren İzocam için İYEM, büyük önem taşıyor.
Fuarın ilk günü www.yapi.com.tr'ye konuşan İzocam Genel Müdür Yardımcısı Fatih Öktem, İYEM hakkında "Bir sosyal sorumluluk projesi olarak başlayan İYEM, bugüne kadar 10 bin kalifiye eleman yetiştirdi. Merkezimizde kesinlikle İzocam'dan yetkililer ders vermiyor. Seminerlere tamamı üniversitelerden gelen öğretim görevlileri ve sektörden uzmanlar, hatta rakiplerimizden uzmanlar girer. Elbette bunlar ciddi maliyeti olan işler ama sektöre hizmet vermek adına modüler eğitim programlarımızı sürdürüyoruz" diyor.
İzocam'ın yapı fuarındaki standı bir sinema fuayesi görünümünde. Stand, bir sinema kapısı ve tamamlayıcı unsur olarak bir mısır patlatma makinesiyle ziyaretçiler için daha da çekici bir hal almış. Elbette sinema kapısı göstermelik değil. İzocam yaratıcı ekibi tarafından geliştirilen stand hakkında Öktem "Standın fikri bize ait. Küçük bir cep sineması yapmak istedik. Elbette pek çok standta olduğu gibi 'plazmalar' da kullanabilirdik ama bu kadar ilgi çekmeyeceği gibi, gereksiz ses kirliliğine de neden olabilirdi. Sinemaya girdiğinizde yarım saatlik bir tanıtım filmi izliyorsunuz. Elbette İzocam kalitesinde bir ses yalıtımı da yaptık sinemamıza ve bu yolla aslında ziyaretçilerimiz ses yalıtımı konusunda da tatminkar bir manzarayla karşılaşıyorlar ve test etmiş oluyorlar" yorumunu yapıyor.
Bu yıl Yapı Fuarı'na dair beklentileriniz ve öngörüleriniz neler?
Nasıl İZOCAM Türkiye'de kendi alanında sektörünün lideriyse Yapı-Endüstri Merkezi de bu alanda bir numara. Hem fuarcılık hem de yayıncılık yönüne çok önem veriyoruz YAPI'nın. İstanbul Yapı Fuarı bence uluslararası bir kimliğe kavuştu. Son yıllarda gelen ziyaretçi profiline baktığınızda, sadece komşu ülkelerden değil daha uzak ülkelerden de buraya ziyaretçi aldığımızı görüyoruz. Biz İzocam olarak Yapı-Endüstri Merkezi fuarcılığa başladığından bu yana fuarlarına katılıyoruz.
Yapı Fuarı İzocam için neden bu kadar önemli?
Biz Türkiye'de bu fuar dışındaki fuarlara pek katılmıyoruz. Burası bizim için bir prestij yeri, müşterilerimizle buluşma noktası, sektördeki kişilerle görüşme olanağı, gelen ziyaretçilere yalıtımın öneminin anlatılması için çok önemli bir nokta.
Sizce Türkiye'de yalıtım konusu tüketici tarafından gerektiği kadar ciddiye alınıyor mu?
Hala Türkiye'de ürünü değil fikri pazarlamak zorundasınız. Yalıtım fikrini pazarlamak zorunda kalıyoruz. Yalıtım yaptırın ki ekonomik olsun, faydalanın, cebinizdeki külfetten kurtulun.
İnsanlar ikna olmadılar mı sizce? Örneğin yeni bir ev kiralarken ya da satın alırken ilk akla gelen sorulardan biri ısı veya nem yalıtımı oluyor.
Olmaya başladılar diyebiliriz. Biz su, ısı, ses ve yangını birlikte düşünüyoruz. Örneğin fuardaki standımıza bu sinemayı kurarken de ses yalıtımına özen gösterdik. Burada normal bir sinema gibi yüksek seste gösterim yapılırken, dışarıda hiç bir ses kirliliği de oluşmuyor.
A. Selen AKINER
|