Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İzoder 50. Yıl Yetiştirme Yurdu'nu Yalıtımla Yeniledi

İzoder 50. Yıl Yetiştirme Yurdu' nu Yalıtımla Yeniledi

yapi.com.tr
İzoder 50. Yıl Yetiştirme Yurdu'nu Yalıtımla Yeniledi

b>Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği’nin (İZODER) “Artık Yuvam Daha Sıcak” adını taşıyan sosyal sorumluk projesi kapsamında bir araya gelen firmalar, Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Ankara 50. Yıl Yetiştirme Yurdu’na baştan aşağı yalıtım uyguladı.

Yalıtımın faydalarını kamuoyuna göstermeyi ve kimsesiz çocukların daha iyi ve sağlıklı ısınmalarını hedefleyen yalıtım uygulaması, İZODER’in öncülüğünde 14 firmanın malzeme ve hizmet bağışıyla gerçekleştirildi.

Yetiştirme Yurdu’nda gerçekleştirilen yalıtım uygulaması, Elektrik İşleri Etüd İdaresi’nin (EİE) "Binalarda Enerji Etkinliğinin Teşviki Projesi" kapsamında demonstrasyon projesi olarak ele alınıyor. Bir yıl sürecek enerji verimliliği izlemesinin ilk sonuçlarına göre yurt binasında ortalama yüzde 50 oranında enerji tasarrufu sağlandı.

“Artık Yuvam Daha Sıcak” projesini yürüten İZODER ve destekleyen firmalara Enerji Verimliliği Haftası kapsamında düzenlenen törenle teşekkür plaketi verildi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler ile Almanya Federal Cumhuriyeti Büyükelçisi Dr. Wolf - Ruthart Born’un da katıldığı törende, İZODER Yönetim Kurulu Başkanı Arif Nuri Bulut bir konuşma yaptı.

Bulut, İZODER’in en önemli misyonunun, Türkiye’de yalıtım bilincinin gelişmesi ve Avrupa Birliği normlarında yapıların inşa edilmesi olduğunu dile getirdi. Gelişmiş ülkelerde yalıtım uygulamalarının ulusal tasarruf ve çevre korumaya katkısı nedeniyle teşvik edildiğini belirten Bulut, Türkiye’de ise yalıtım sözcüğünün, İmar Yasası’nda bir kez bile geçmediğine dikkat çekti. Bulut, “Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde, 1997 yılını ‘Isı Yalıtım Yılı’ ilan ettiği hatırlarımızdadır. Toplantılarla seminerlerle, posterler ve afişlerle İstanbul halkına yalıtımın önemini anlatmaya çalışmıştık. Önemi hak eden sektörümüze aynı ilginin bu kez ülkemiz çapında gösterilmesini diliyoruz.” dedi.



Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, yaptığı konuşmada, “Yalıtım yatırımdır. Hem de kârlı yatırım, 3 milyar dolarlık yatırım… Böylelikle IMF’den, şuradan buradan borç istemekten kurtulacağız” diye konuştu.

Hilmi Güler, Bulut’un konuşmasında dikkati çektiği, Türkiye’deki binaların metrekare başına enerji tüketiminin yaklaşık 60 ile 120 KWh arasında olmasına karşın, Almanya’da bu rakamın 30 ile 70 KWh olması ile ilgili olarak da, “Neden bir Alman’dan 2 kat, 4 kat fazla enerji harcayalım.” değerlendirmesini yaptı.

Yapılan konuşmaların ardından törende yurtta barınan çocuklar için hazırlanan hediyeler verildi. Yurtta ayrıca ilköğretim ve liseler arası resim, öykü ve proje yarışması ile ilgili serginin de açılışı yapıldı.

“Artık Yuvam Daha Sıcak” projesi, sadece hayatlarını sürdürdükleri yurtta daha sağlıklı ve konforlu yaşayacak çocuklar için değil kamuoyu açısından da önem taşıyor. Bu proje ile kamuoyu da ısı yalıtımından önce ve sonra tüketilen enerji miktarlarının karşılaştırılması ve bina içindeki sıcaklık değişimleri ile ilgili somut sonuçları görebilecek.

Törende Altın Plaket alan katılımcı kuruluşlar:
İZODER, EGEPEN, ATERMİT, BTM, BETEK, CANPA, MAVİKALE (DOW TÜRKİYE / KALEKİM / MARDAV), İZOCAM, ODE, PAKPEN, TRAKYA CAM.

Gümüş plaket ile ödüllendirilen firmalar:
ONDULINE AVRASYA, ÖZPOR, YALTEKS.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/izoder-50-yil-yetistirme-yurdunu-yalitimla-yeniledi_23079.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!