Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İZODER de ‘Sürdürülebilir Enerji’ için Yürüdü

Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği İZODER, Avrupa Sürdürülebilir Enerji Haftası çerçevesinde Taksim’de düzenlenen 'İstanbul Büyük Enerji Yürüyüşü'ne destek verdi. 'Adım adım sürdürülebilir enerji' sloganıyla 'İstanbul Sürdürülebilir Enerji Haftası' kapsamında Galatasaray-Taksim arasında gerçekleştirilen yürüyüşün amacı, 'şehirlerin iklim

yapi.com.tr
İZODER de ‘Sürdürülebilir Enerji’ için Yürüdü

STRONG>Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği İZODER, Avrupa Sürdürülebilir Enerji Haftası çerçevesinde Taksim’de düzenlenen 'İstanbul Büyük Enerji Yürüyüşü'ne  destek verdi. 'Adım adım sürdürülebilir enerji' sloganıyla 'İstanbul Sürdürülebilir Enerji Haftası' kapsamında Galatasaray-Taksim arasında gerçekleştirilen yürüyüşün amacı, 'şehirlerin iklim değişikliğine karşı girişimleri'ne dikkat çekmek olarak belirlendi.

Yürüyüşe, başta Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Sürdürülebilir Enerji Platformu Başkanı Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu, İMSAD Genel Başkanı Orhan Turan, İZODER Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Arıman, yönetim kurulu üyeleri Cüneyt Dayıcıoğlu, Haluk Güreren, Hüseyin Bilmaç ile birlikte İZODER Genel Koordinatörü Ertuğrul Şen ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu katılarak, aktif olarak destek verdi.

İZODER Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Arıman, “Enerji sektörünün tüm sektör temsilcilerini buluşturan İstanbul Büyük Enerji Yürüyüşü'ne, misyonumuza uygun, binalarda enerji verimliğinde en önemli katkıyı sağlayan yalıtım bilincinin oluşmasına olumlu katkı sağlayacağını düşündüğümüz için katıldık” dedi.

Hem mevcut hem de yeni binalarda enerji verimliliğini sağlanması gerektiğinin altını çizen Arıman, “Ülkemizde toplam enerjinin yüzde 30'u binalarda tüketiliyor. Bu oranın günden güne daha da artması bekleniyor. Öte yandan Türkiye enerji konusunda dışa bağımlı bir ülke. Enerjiye ödediğimiz paralar tabiki vatandaşlarımızın cebinden çıkıyor. Bu noktada yalıtım önemi ortaya çıkıyor. Her bir binanın, ısınmak ve serinlemek amacıyla tükettiği enerji, Türkiye ekonomisinin önemli yüklerinden birini oluşturuyor. Yalıtımsız tüm binalara yalıtım yapılması durumunda ülkemizin enerji maliyetlerinden 10 milyar TL tasarruf sağlıyor” dedi. Yalıtım bilincinin artırılmasına yönelik çalışmalar yaptıklarını söyleyen Arıman, Türkiye’de ilk kez ‘Havayı Boşa Isıtma’ projesi kapsamında termal görüntüleme sistemlerini kullanarak binalardaki ısı kayıplarını somut bir şekilde gösterdiklerini açıkladı.

İZODER, Türkiye’de ilk kez özel sektörde Yalıtkan adında çıkardığı mizah yayınını 'İstanbul Büyük Enerji Yürüyüşü'nde tüketicilerle buluşturdu. Varol Yaşaroğlu liderliğinde, iki ayda bir yayınlanacak mizah dergisi yalıtımla ilgili her türlü konuyu ele alacak.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/izoder-de-surdurulebilir-enerji-icin-yurudu_78137.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!