Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Salda'da Kirlilik Alarmı
BÖLÜM SPONSORU

İZODER, MED-ENEC Sempozyumu’ndaydı

Isı, Su, Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER) Genel Koordinatörü Ertuğrul Şen, AB tarafından finanse edilen ve enerji tüketiminin giderek artan bir şekilde çevreyi tahrip etmesinin önüne geçmeyi amaçlayan MED-ENEC Projesi ile, yalıtımın öneminin bir kez daha vurgulandığını açıkladı.

yapi.com.tr
İZODER, MED-ENEC Sempozyumu’ndaydı

Isı, Su, Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER) Genel Koordinatörü Ertuğrul Şen, AB tarafından finanse edilen ve enerji tüketiminin giderek artan bir şekilde çevreyi tahrip etmesinin önüne geçmeyi amaçlayan MED-ENEC Projesi ile, yalıtımın öneminin bir kez daha vurgulandığını açıkladı. 24-25 Kasım 2008 tarihlerinde düzenlenen MED-ENEC Sempozyumu’nda enerji bağlamında Avrupa Birliği ve Türkiye’nin sorunları ve bu sorunların çözüm önerileri katılımcılarla paylaşıldı.

Şen, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bilindiği gibi, Avrupa Birliği, binalarda enerji verimliliği ve yalıtım konularında birçok mevzuat, iş geliştirme ve bilinçlendirme faaliyetleri içeren projeler yürütmektedir. Akdeniz ülkeleri arasında ve AB üyeleriyle işbirliği ve sinerjiyi artırmayı amaçlayan MED-ENEC Projesi de, bu iş imkânlarının geliştirilmesine, bilgi birikiminin artırılmasına, bilinçlendirme kampanyalarına ve pilot projelere odaklanmaktadır. Enerji verimliliği ve binalarda yalıtım konuları arasındaki güçlü ilişkiyi gerçekleştirdiği ‘Yalıtım Yatırımdır Kampanyası’ ile, Türk kamuoyunu bilgilendiren derneğimiz, bu çerçevede MED-ENEC Sempozyumu’na katılmıştır.”

Yetkililerden alınan bilgiye göre, MED-ENEC Projesi, Akdeniz Bölgesi’ndeki 10 ülkede binalarda enerji verimliliğini artırmayı hedefliyor. Proje kapmasında, 10 ülkenin enerji ajanslarından ve Bakanlıklarından üst düzey temsilciler ve çeşitli uluslararası organizasyonlardan uzmanlar katıldı. Sempozyumun açılışını Enerji Bakanlığı Müsteşarı Selahattin Çimen yaptı.

Yalıtımla ilgili daha ayrıntılı bilgi almak veya en yakın yalıtım uzmanına ulaşmak için Isı, Su, Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği İZODER’in 0800 211 33 67 no’lu ücretsiz danışma hattını arayabilir veya web sitesini ziyaret edebilirsiniz: www.izoder.org.tr

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/izoder-med-enec-sempozyumundaydi_64866.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!