Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Japonya'da 8,9 Büyüklüğündeki Deprem Ardından Tsunami Tahribatı

Japonya'da meydana gelen ve uzun süre devam eden 8,9 büyüklüğündeki deprem başta başkent Tokyo olmak üzere geniş bir bölgeyi etkiledi. Deprem yerel saatle 14:46'da (Türkiye saatiyle 07:46) meydana geldi. Bu depremin son yıllarda Japonya'da yaşanan en büyük sarsıntı olduğu belirtiliyor. Televizyonların canlı yayınlarına katılan bazı kişiler

BBC Türkçe
Japonya'da 8,9 Büyüklüğündeki Deprem Ardından Tsunami Tahribatı

br />
Japon depremini yaşayanlar anlatıyor

Japonya'nın kuzeydoğusunu vuran 8,9 büyüklüğündeki depremden sonra Japonya televizyonu otomobillerin, teknelerin ve hatta binaların bile dev su dalgalarıyla sürüklendiğini gösterdi. Deprem, başkent Tokyo da dahil olmak üzere bazı bölgelerde yangın çıkmasına yol açtı. Can kaybından endişe ediliyor. İşte BBC News internet sitesine yazan Japonların anlattıklarıyla, deprem anında yaşananlar:

Yukiko (Tokyo)

Hayatımda hiç böyle şiddetli deprem yaşamadım. Evim, beşinci katta. Önce bina yavaşça sallandı, sonra sarsıntı giderek arttı. Çok korkunçtu. Televizyon Tokyo'nun Odaiba semtinde yüksek bir binada yangın çıktığını ve tsunamiye kapılan araba ve kamyonları gösteriyor. Japonya'nın kuzeyindeki büyük şehirlerden Sendai'de de yangın çıkmış gibi görünüyor. Birkaç dakika öncesine kadar, atlayarak binadan çıkan komşularla beraberdim. Birbirimize az da olsa bildiklerimizi anlattık ve teselli ettik. Apartmanımızda asansörler çalışmaz oldu, sanırım diğer binaların çoğunda da öyle. Hala birkaç dakikada bir, artçı depremlerle sarsılıyoruz.

Ryosuke (Tokyo)

Japonya'nın kuzeyinden uzak olmamıza rağmen, buradaki deprem çok büyük oldu. İlk deprem çok uzun sürdü, bürodaki herkes çığlık çığlığaydı. Yaklaşık 30 dakika sonra bir deprem daha oldu. Kağıtlar ve masaların üzerindeki malzemeler yerlere düşüyor, duvarların çıkardığı sesi duyabiliyorduk. Duvarların ileri geri sallandığını duyduk. Şimdi ortalık biraz sakinleşti ve bazıları işe devam etmeye başladı. Ulaşım tamamen durdu. Şirket bizden büroda kalmamızı istedi.

Robert Koch (Tokyo)

İçeride olması gereken herşey şimdi dışarıda. Çok sevdiğim müzik setim ve CD koleksiyonum mahvoldu. Neyse ki geceyarısı ve dört yaşındaki oğlum evdeyken olmadı deprem. Buradaki trenlerin hiçbiri çalışmıyor, otobüsler çalışıyor gibi ve kimseye bir şey olmadı. Sadece deprem sırasında yüksek bir binada olmak ürkütücüydü. Evim, içine bomba düşmüş gibi. Etrafta adeta heyecanlı bir faaliyettir gidiyor. Tokyo'nun merkezinden 20 dakika uzakta oturuyorum. Güney Afrikalı olduğum için ayağımın altında titreyen ve sarsılan bir zemine alışık değilim.

Jeffrey Balanag (Tokyo)

Asansörler durduğu için büroda hapis kaldık. Tsunaminin karaya doğru ilerlediğini gösteren televizyonu izliyoruz. Trenler durdu. Yurikamome ve JR Yamanote hatlarının durduğunu görebiliyoruz. Yangınları da görebiliyoruz. Odaiba semtinde körfez boyunca yangın çıkmış. Panik yok, ama binanın sürekli sallanmasından deniz tutmuşa döndüm.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/japonyada-8-9-buyuklugundeki-deprem-ardindan-tsunami-tahribati_86241.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!