Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Japonya'daki İki Milyar Dolarlık Proje İptal

Japonya’nın 2020’de başkent Tokyo’da ev sahipliği yapacağı Olimpiyatlar’ın maliyeti önemli bir mimari projenin iptalini gündeme getirdi. Dünyaca ünlü mimar Zaha Hadid’in tasarladığı, Mayıs 2019’da inşaatının tamamlanması planlanan olimpiyat stadyumunun maliyetinin 2 milyar dolara yükselmesi halkın tepkisini çekmişti.

yapi.com.tr
Japonya'daki İki Milyar Dolarlık Proje İptal

Kamuoyunda yükselen itirazlara karşı Chiba İli Valisi Kensaku Morita, “Bu yapı Japonya’yı temsil edecek. Ben de bir Japon vatandaşı olarak böyle harika bir yapının inşasını isterim. Bunun sonrasında nasıl kullanılacağının da planlanması gerekir” savunmasını yapmıştı.

Fakat artan baskı sonucunda Başbakan Şinzo Abe geri adım attı. Abe, Hadid’in projesinin tamamen iptal edildiğini; ‘sıfırdan tekrar başlanacağını’ duyurdu.

Abe, altı ay içerisinde yeni bir tasarımın seçilerek 2020 Olimpiyatları’na yetiştirileceğini öne sürdü. Zaha Hadid Architects firmasından yapılan açıklamada, stadyumun ‘daha düşük maliyetle’ yapılabileceği öne sürülerek orta yol arandı. Büyük spor etkinliklerinin maliyetleri halkın itirazları nedeniyle hükümetleri zora sokuyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/japonyadaki-iki-milyar-dolarlik-proje-iptal_132872.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!