Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Japonya'nın inşaat devi Kajima Şirketi,

Japonya'nın inşaat devi Kajima Şirketi, toplam 2.800 AutoCAD ve AutoCAD LT lisansı ile tasarım ağı kuruyor. 1840 yılında kurulan, 64 milyar Yenlik

Sanal Gazete - Sayısal Grafik Gazetesi/22
1


aponya'nın inşaat devi Kajima Şirketi, toplam 2.800 AutoCAD ve AutoCAD LT lisansı ile tasarım ağı kuruyor.

1840 yılında kurulan, 64 milyar Yenlik sermayesi ve 11.664 çalışanı ile Japonya'nın önde gelen inşaat şirketlerinden biri olan Kajima Şirketi, 800 adet AutoCAD ve 2000 adet AutoCAD LT lisansı ile yeniden yapılanıyor. Şirketin inşaat ve mühendislik bölümlerini kapsayacak bu yapılanmada, CAD verisinin paylaşımına dayalı birlikte çalışma platformu kurulması hedefleniyor.

CAD verilerinin verimli kullanımı

İnşaat sektöründe, verilerin verimli kullanımı için Internet ortamında tasarım platformu oluşturmak ve tasarım verilerinin herkes tarafından ulaşılabilir olması gerekmektedir. AutoCAD 2000i, tasarım verisine merkezden veya sahadan Internet yolu ile kolaylıkla ulaşılmasını sağlar. Böylece tasarımcıdan sahadaki mühendise kadar herkesin katıldığı bir ortak çalışma ortamı kurulmuş olur. Hatta tasarımcı, Autodesk'in Internet üzerindeki görüntüleyicileri sayesinde müşteri ile de iletişim kurabilir.

Kajima, bu yeni geniş kapsamlı tasarım anlayışı ile geleneksel tasarım yöntemlerine oranla üretkenlik artışı ve maliyetlerde çok ciddi düşüşler bekliyor.

Mimari planların AutoCAD'in dosya formatı olan DWG formatı ile üretilmesi bu ortak çalışma platformunun temelini oluşturacak. Böylece farklı CAD sistemleri arasındaki dosya transferi sorunları yaşanmayacak. Verimliliği artırıcı bir başka özellik de AutoCAD 2000'in ağ ortamında özelleştirilebilmesi ve AutoCAD LT ile sayısal tasarım verisinin sahaya taşınabilmesi.

İnşaat ve Mühendislik çalışmaları arasında veri akışı

Genelde veri akışı, kavramsal tasarımdan, tasarımın detaylandırılmasına, oradanda inşaat için gerekli mühendislik çalışmalarına doğrudur. Ancak, pratikte tüm veriler aktarılamayabilir. Özellikle aralarında fiziksel olarak mesafeler olan merkez ve inşaat sahası arasında veri paylaşımı konusunda sorunlar yaşanabilir. Hatta bazı durumlarda tasarım verisi inşaat başladıktan sonra da değişebilir. Tüm tasarım sürecini optimize etmek için, veri formatında standardizasyona gidilmesi şarttır.

Kajima var olan AutoCAD lisanslarını ağ-lisanslı AutoCAD 2000'i ye güncellemektedir.

Bu sayede ağ üzerindeki bu yüzer lisans ile 800 tasarımcı ve sahadaki mühendisler yazılımı rahatça kullanacaktır. Standardizasyona uygun bir yazılım kullanmak, merkezi yazılım yönetim ve merkezi satınalma, şirketin yazılım yönetimi maliyetini düşürecektir. Bu sistem yazılımların kopyalanma riskini de ortadan kaldıracaktır.

Autodesk Japonya Başkanı Tetsuya Shiga "İş dünyasında hesap yapmak ve yazı yazmak için bilgisayar kullanımı çoktan vazgeçilmez bir durum olmuştur. Çizimleri bilgisayar ile oluşturmak da çok yakında yönetmeliklerde yerini alacaktır. Bu duyurunun yeni iş yönetmeliğinin oluşmasında bir adım olmasını ve diğer endüstrileri de motive etmesini umut ediyorum" diyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/japonyanin-insaat-devi-kajima-sirketi-_201.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • kajimaya başarılar diliyorum akıllıca bi sürüm yapıyor bu sayede japonyada değil dünyada bi isim alacağına inanıyorum ben. bi esinti değil bir fırtınanın adı olacak teşekkürler. YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!