Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

K.Çekmece’de 46 Bin Konut Depreme Karşı İncelenecek

Küçükçekmece ilçesindeki 6 bini ruhsatlı, 40 bini ruhsatsız toplam 46 bin konut, muhtemel bir depreme karşı incelenecek. Küçükçekmece Beled

Zaman
K.Çekmece’de 46 Bin Konut Depreme Karşı İncelenecek

b>Küçükçekmece ilçesindeki 6 bini ruhsatlı, 40 bini ruhsatsız toplam 46 bin konut, muhtemel bir depreme karşı incelenecek.

Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, deprem bilimci Ahmet Mete Işıkara ve Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Öğretim Görevlisi Dr. Ali Koçak, Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 2. etabı olan mevcut binaların deprem güvenliğinin belirlenmesi projesini Olimpiyat Stadı’nın parkında tanıttı. Kaçak konut manzaralı toplantıda konuşan Belediye Başkanı Yeniay, bölgesel deprem riskini ortaya çıkarmak istediklerini belirtti. Bölgedeki 46 bin binayı tek tek inceleyerek puanlama yapacaklarını aktaran Yeniay, binaları analiz ettikten sonra sınıflandıracaklarını ve yapıya göre ‘koruma’, ‘takviye’ veya ‘yıkılma’ kararı alacaklarını vurguladı.

Bu kararlara göre proje geliştireceklerinin altını çizen Yeniay, projenin sadece İstanbul’a değil, Türkiye’ye örnek olacağını savundu. Aziz Yeniay, eylül–ekim aylarına kadar incelemeleri bitireceklerini, daha sonra yıkılması kararlaştırılacak binalara alternatif çözüm üreteceklerini kaydetti. Kentsel dönüşüm için Toplu Konut İdaresi ve Büyükşehir Belediyesi ile çalışma yaptıklarını hatırlatan Yeniay, uluslararası fonları da finansman kaynağı olarak kullanacaklarını dile getirdi. Toplantının ardından basın mensuplarının “İnsanları nasıl ikna edeceksiniz?” diye sorduğu Yeniay, “Çalışmanın ortaya çıkaracağı sonuç, ikna olmalarına yeterli olacaktır. Çünkü insanlara somut çözüm önerisiyle gideceğiz. Yıkımlar, davullu zurnalı olacak.” dedi.

Van’dan gelerek Güvercintepe Mahallesi’ne 4 katlı bina yapan Kerem Aladağ da, Başkan Yeniay’a “Bizi sokakta bırakmayacaksanız, tabii ki size zorluk çıkarmayız.” diye konuştu. Kandilli Rasathanesi eski Müdürü Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara ise, kaçak yapıları göstererek “5.5 ölçekli deprem olsa hepsi yıkılır.” açıklamasında bulundu. YTÜ Öğretim Görevlisi Dr. Ali Koçak’ın başkanlığında yürütülecek çalışmalarda, depreme dayanıklı, çağdaş toplu konutların oluşturulması hedefleniyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/k-cekmecede-46-bin-konut-depreme-karsi-incelenecek_13491.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!