Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kaçak Yapılara Göz Yumulması Çarpık Kentleşmeye Sebep Oluyor

Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Samet Karyaldız, yoğun göç olaylarının çarpık kentleşmenin en önemli sebeplerinden birisi olan kaçak yapılaşmayı

Zaman



b>Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Samet Karyaldız, yoğun göç olaylarının çarpık kentleşmenin en önemli sebeplerinden birisi olan kaçak yapılaşmayı hızlandırdığını söyledi.

Karyaldız, Eczacı Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen “Yerel Seçimler Öncesi Adana’da Şehircilik ve İmar Uygulamalarına Bakış” konulu foruma katıldı. Karyaldız, burada yaptığı konuşmada, seçim süreçlerinde oy kaygısı ile belediyelerin kaçak yapılaşmaya göz yumduklarını kaydederek, “Cumhuriyet tarihinde 16 imar affı yaşanmış. Bir televizyon programında kaçak yapılaşmayı sorduğum başkan (Vallahi kaçak yapıları engelleyemiyorum) demesi çok traji–komik bir olaydır.” dedi.

Karyaldız, seçim süreci içerisinde birkaç münferit aday dışında hiçbir siyasi partiden sivil toplum örgütleri ile bu kenti çağdaş konuma getirebilmek için ortak çalışma platformu oluşturma çabası gözlemlemediklerini de hatırlattı.

Harita Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Hasan Zengin ise, Türkiye’deki 4 kentte 2, 5 milyon dolayında kaçak yapı bulunduğunu hatırlatarak, fakirlikten dolayı köyden kente göçenlerin kaçak yapılaşmaya hız kazandırdıklarını anlattı. Zengin, aşırı göçten Adana’nın da nasibini aldığını hatırlatarak, şehrin kuzeyinde uygulanan “dikey yapılaşma modelini” eleştirilmesine rağmen doğru bir uygulama olarak gördüğünü vurguladı.

Şehir Plancıları Odası Şube Başkanı Cüneyt Erginkaya Adana’daki 38 bin hektar alanın planlamasının yapıldığını kaydederek, “Ancak bu planlar şehrin sorunlarını çözüyor mu ona bakmak lazım.” dedi. Erginkaya, şehirdeki konutların altyapıdan yoksun ve niteliksiz oduklarını öne sürerek, “Nazım imar planlarında köklü değişiklikler yapılıp yapılmayacağının tartışılmasını” istedi. Erginkaya, yapı yoğunluklarından dolayı şehrin ışık ve havadan yeterince faydalanamadığını da sözlerine ekledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kacak-yapilara-goz-yumulmasi-carpik-kentlesmeye-sebep-oluyor_10140.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!