Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kaçak Yapılaşma Felaket Getiriyor

Muğla’nın Milas İlçesi’nde meydana gelen sel felaketinin ardından bölgede 20 kişilik heyetle inceleme yapan Kaymakam Bahattin Atçı, can kaybı olmamasının sevindirici olduğunu belirtti.

Hürriyet EGE
Kaçak Yapılaşma Felaket Getiriyor

Muğla’nın Milas İlçesi’nde meydana gelen sel felaketinin ardından bölgede 20 kişilik heyetle inceleme yapan Kaymakam Bahattin Atçı, can kaybı olmamasının sevindirici olduğunu belirtti.

Evlerini su basan köylülerle konuşup, muhtarlardan bilgi alan Atçı, yıkılan Hamza Bey Çayı üzerindeki köprü ve büyük oranda zarar gören Uyku Vadisi Turistik Tesisleri ile sel suları nedeniyle altında 70 metre uzunluğunda, 4 metre derinliğinde oyuklar oluşan Milas-Bodrum Karayolu’nda incelemelerde bulundu.

Atçı, 20 köyün etkilendiğini belirterek, “Yollar bozuldu, tarım arazileri zarar gördü. İnsanoğlunun ihmali, kaçak yapılaşma ve zamanında alınmayan tedbirler bu felakete neden oldu. Otoyol yapılırken küçük konulan büzler, bölgedeki kaçak yapılaşma ve her isteyenin istediği gibi tesisini kurması bu faciaya neden oldu. Can kaybı yaşanmaması en büyük tesellimiz. Yıkılan köprünün yerine en kısa zamanda projesi hazırlanarak, daha modern ve çok amaçlı bir köprü yapılacak.” dedi.

Bilanço açıklandı

Muğla Valiliği, yazılı açıklamayla selin bilançosunu gözler önüne serdi. Bodrum, Marmaris, Milas ve Yatağan’da bazı ev işyerlerini su bastığı, tarım alanlarının zarar gördüğüne dikkat çekildi. Açıklamada, Muğla il merkezine son 24 saat içerisinde metrekareye 62,6, Milas’ta 44,4, Marmaris’te 41,6, Bodrum’da 18 ve Fethiye’de 4,6 kilogram yağmur düştüğü de kaydedildi. Muğla’da 1975 ile 2006 yılları Ocak ayı arasında metrekareye düşen yağmur miktarının ortalama 222,3 kilogram olduğuna da dikkat çekilereke, bu yıl 22 günde, bu rakamın 171,8 kilograma ulaştığı bildirildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kacak-yapilasma-felaket-getiriyor_76022.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!