Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

“Kaçak Yapılaşmayı Teşvik Eden İmar Affı Teklifi Derhal Reddedilmelidir”

Meclis gündemindeki imar affı teklifi ile ilgili bir açıklama daha yapan TMMOB Şehir Plancıları Odası, her İmar Affı düzenlemesinde olduğu gibi bu düzenlemenin de kaçak yapılaşmanın hızlanmasına yol açtığını belirterek teklifin derhal reddedilmesi gerektiğini savundu.

yapi.com.tr
“Kaçak Yapılaşmayı Teşvik Eden İmar Affı Teklifi Derhal Reddedilmelidir”

Daha önce yaptığı açıklama ile gündeme gelen imar affı teklifine karşı olduklarını duyuran TMMOB Şehir Plancıları Odası, söz konusu teklifle ilgili bir açıklama daha yaptı. “Kaçak yapılaşmayı teşvik eden imar affı teklifi derhal reddedilmelidir” denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Tüm kamuoyunun takip ettiği üzere İmar Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi 25.07.2022 tarihinde TBMM’ye sunulmuş ve Meslek Odamız tarafından konuya ilişkin basın açıklamamız 18.10.2022 tarihinde kamuoyu ile paylaşılmıştır. Söz konusu açıklamamızda TBMM’ye sunulan teklifin açık şekilde ‘İmar Affı’ olduğu ve bu değişiklik teklifinin kentsel ve toplumsal hayatımızda fiziki, sosyal ve ahlaki açıdan yıkım yaratacağı belirtilmiştir. Bu nedenle kamu arazilerinin yağmalanmasına yol açacak, doğal ve kültürel açıdan değerli alanlarımızın yok olmasına sebep olacak bu düzenlemenin bugüne kadar hukuka uygun şekilde hareket etmiş milyonlarca vatandaşımızı cezalandırmak anlamına geldiği belirtilmiştir.

Maalesef seçimler öncesinde bir gelenek haline gelen her İmar Affı düzenlemesinde olduğu gibi bu düzenlemenin de henüz yasalaşmamış olmasına rağmen, söylentisi bile birçok yerde kaçak yapılaşmanın başlamasına ve hızlanmasına yol açmıştır. Bu konuda yerel idarecilerin şikayet ve tespitleri basın yayın organlarında yer almaya başlamıştır. Önümüzdeki süreçte de plan kararlarına aykırı, kaçak yapılaşmayı özendirecek olan ve kamu arazilerinin kaybına sebep olabilecek inşa faaliyetlerinin artarak devam edeceği açıktır. Bu süreç açık şekilde Meslek Odamızın her imar affında olduğu gibi bu imar affındaki uyarılarının da haklılığını ortaya koymuştur.

Bu vesileyle tekraren TBMM’ye sunulan Kanun Değişikliği Teklifinin derhal geri çekilmesini; Genel Kurul’a geldiği takdirde toplumsal refahı gözeterek tüm siyasi parti temsilcileri tarafından reddedilmesini; ayrıca İmar Affı söylentisini fırsat bilip plan kararlarına aykırı, kamu arazilerinin talanına sebep olan yapılaşma faaliyetlerine yönelik ilgili tüm idareler tarafından hukuki süreçlerin başlatılmasını talep ediyoruz.”

(Fotoğraf: AA)

http://www.yapi.com.tr/haberler/kacak-yapilasmayi-tesvik-eden-imar-affi-teklifi-derhal-reddedilmelidir_193108.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!