Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

‘Yeni İmar Barışı’ için Çatı Kandırmacası

Önceki imar barışında kaçak binaların uydu görüntüleriyle tespit edildiğini öğrenen uyanıklar, imarsız arsalarına sadece çatı koymaya başladılar.

yapi.com.tr
‘Yeni İmar Barışı’ için Çatı Kandırmacası

Muğla'nın özellikle turistik ilçelerinde bazı uyanık vatandaşlar çevrede yayılan “Yeni İmar Barışı” çıkacağı haberleri üzerine akıl almaz yeni sistemler uygulamaya başladı. Dört yıl önceki imar barışında kaçak binaların uydu görüntüleriyle tespit edildiğini öğrenen uyanıklar imarsız arsaları ile kat fazlası hakkı olmayan binalarının üstüne sadece çatı koymaya başladılar.

Sözcü’den Mustafa Sarıipek’in haberine göre; iktidar çevrelerince dile getirilen yeni bir “İmar Barışı”  haberleri üzerine bazı uyanık vatandaşlar pes dedirten uygulamayı hayata geçirdi. Dört yıl önceki imar barışında kaçak binaların uydu görüntüleriyle tespit edildiğini öğrenen vatandaşlar, imarsız arsalarına sadece çatı koymaya başladılar. Böylece yeni bir imar barışının gelmesi halinde, uydudan görünen çatılara, “orada ev vardı” diyerek ruhsat alacaklarını düşünüyorlar.

Son aylarda Ege ve Akdeniz bölgelerinde adeta mantar gibi çoğalan “sade” çatılar yeni imar barışının gelmesiyle birlikte çatıların dört duvarları örülerek tamamlanacak. Duvarlar bittiğinde de yapacakları müracaatla “işte evlerimiz bunlar bizi affet, tapumuzu ver” diyecekler. Çünkü uydu görüntülerinde sadece çatı göründüğü, duvarların tespit edilmediği için de orada ev olup olmadığının nasıl belirleneceği merak konusu.

En fazla sahil kesimlerinde
Özellikle imarın olmadığı yerleşim merkezlerinden Fethiye'nin Ölüdeniz Mahallesi'nden başlayıp Faralya'dan (Kelebekler Vadisi) Kabak Mahallesi'ne kadar olan bölgede çok sayıda bu tür yapılara rastlamak mümkün. Göcek Mahallesi, Bodrum ve Marmaris'in kırsal mahalleleri, Gökova Körfezi'ni çevreleyen alanlarda bu tür yapıların çoğaldığı alanlar olarak gösteriliyor. Yine Akdeniz'de de rantı yüksek sahil kesimlerinde bu tür yapıların olduğu da alınan bilgiler arasında.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yeni-imar-barisi-icin-cati-kandirmacasi_193399.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!