Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kadifekale'ye Seyir Terası

Konak Belediyesi'nin Kadifekale'de yaptırdığı Ayla Ökmen Seyir Terası açıldı. Açılış törenine Ayla Ökmen'in kızı Çiğdem Ökmen de katıldı. İzmi

Yeni Asır
Kadifekale'ye Seyir Terası

b>Konak Belediyesi'nin Kadifekale'de yaptırdığı Ayla Ökmen Seyir Terası açıldı.
Açılış törenine Ayla Ökmen'in kızı Çiğdem Ökmen de katıldı. İzmir ve Körfez'e kuşbakışı seyir imkanı sağlayan bir alan üzerinde kurulan Ayla Ökmen Seyir Terası'nın İzmirlilerin yeni buluşma mekanlarından biri olması hedeflediklerini belirterek, Turistler de beğenecek" dedi.

Körfez manzaralı
İzmir'e yaptığı bağışlar ve vergi rekortmenliğiyle adını ölümsüzleştiren Ayla Ökmen, Kadifekaleliler için de özel bir mekan yapılmasını sağladı. Ökmen'in, eski Çakıl Gazinosu'nun bulunduğu 5.5 dönümlük arsasını Konak Belediyesi'ne bağışlamasının ardından, konumuyla dikkat çeken arsaya seyir terası yapılması kararlaştırıldı.
Kadifekale'nin kent dokusunu yenileyen terasın açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, Ayla Ökmen'in kızı Çiğdem Ökmen, Konak Belediye Başkanı Erdal İzgi birlikte yaptı.

Sevgi dolu aile
Başkan Piriştina, Ökmen Ailesi'ne bugüne kadar İzmir'e yaptıkları çalışmalar nedeniyle teşekkür etti. Ökmen'lerin kent sevgisiyle dolu bir aile olduğunu vurgulayan Piriştina, "Onların anısını yıllarca yaşatacak sonuçlar ortaya çıkartıldı. Asansör de bu özel ailenin belediyeye bağışladığı mekanlardan biridir. İzmir sevgisi ile dolu ailenin kaybettikleri yakınlarının anıları bu tür çalışmalarda yaşatılıyor. Ökmen Ailesi'nin yolu açık olsun. Anıları bu kentte sonsuza kadar yaşatılacak" dedi. Piriştina, Başkan İzgi'nin kimi zaman büyükşehir belediyesinden destek alarak kimi zaman da kendi çalışmalarıyla kentte çok olumlu hizmetler verdiğini, Ballıkuyu heyelan bölgesiyle ilgili yapılanların da bunlardan biri olduğunu vurguladı.
İzgi ise, "Kadifekale'ye ayrı bir estetik görüntü katma çabasıyla seyir terasını düzenledik" dedi.


http://www.yapi.com.tr/haberler/kadifekaleye-seyir-terasi_4407.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!