Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Kadıköy Belediyesi, Kalamış’ta İhale Dışı Bırakıldı

Kadıköy Belediyesi’nin, 7 Temmuz’da gerçekleştirilecek Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı özelleştirme ihalesine katılımı engellendi.

yapi.com.tr
Kadıköy Belediyesi, Kalamış’ta İhale Dışı Bırakıldı

Özelleştirme İdaresi, 7 Temmuz'da Kadıköy'deki Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nın 40 yıllık işletme hakkını vermek üzere özelleştirme ihalesine çıkacağını duyurmuştu. Kalamış Yelken Kulübü'nün de içine alan marina için verilen özelleştirme kararı kamuoyunda tartışma yaratmıştı. Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, kimsenin “çökmemesi” için bu alanlara Kadıköy Belediyesi olarak talip olduklarını açıklamıştı.

Sözcü’den Özlem Güvemli’nin haberine göre; bir kamu kurumu olarak marinanın işletmesinin kendilerine verilmesi için Özelleştirme İdaresi'ne yaptığı başvurudan sonuç alamayan Kadıköy Belediyesi, ihaleye girme kararı almıştı. Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada ihaleye girmek için gereken 30 milyon liralık teminat mektubunu almak üzere bir banka ile sözleşme imzaladıklarını duyurmuştu. İhale hazırlıklarına başlayan Kadıköy Belediyesinin ihale dışı bırakıldığı öğrenildi.

Gelişmeyi sosyal medya hesabından duyuran Kadıköy Belediye Başkanı Odabaşı, “Haklı mücadelemizin sonuna kadar savunucusu olacağız. Kalamış ihalesine halkın temsilcisi olarak yaptığımız başvurunun, ihale dışı bırakıldığını öğrendik. Tüm Kadıköylüleri yuvalarına sahip çıkmaya davet ediyorum. Çünkü Kalamış'ın geleceği #BizimleGüzel.” paylaşımında bulundu.

“Teklif vermemiz bile engellendi”
Odabaşı Kadıköylülere seslendiği videoda süreci anlatarak “Bugün öğrendik ki halkın hakkını umursamayanlar bizi ihale dışı bırakma kararı almış. Teklif vermemizi bile engelliyorlar. Çünkü sizin sesinizden korktular. Çünkü bizlerin haklı mücadelesinden korktular. Kamu faydası gözeten bir projede kamu neden istenmez? Halkın seçilmiş temsilcisi neden istenmez? Bu proje şimdiden niyetini gösterdi. Ama bizim mücadelemiz elbette burada bitmeyecek.” dedi.

İBB de daha önce ihale dışı bırakılmıştı
İBB de TCDD'nin Haydarpaşa ve Sirkeci garlarına ait yaklaşık 29 bin metrekarelik atıl halde bulunan depo alanlarını kiralamak amacıyla 4 Ekim 2019'da açtığı ihaleden hukuksuz şekilde elenmişti. Daha sonra İBB'nin açtığı dava üzerine ihale iptal edilmişti.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kadikoy-belediyesi-kalamista-ihale-disi-birakildi_186032.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!