Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kadıköy Fahrettin Kerim Gökay Caddesi Yenileniyor

İstanbul genelinde yaklaşık 2 bin kilometre anaarter yolun altyapı ve üstyapı çalışmalarının sorumluluğunu taşıyan İstanbul Büyükşehir Belediyesi,

İBB
Kadıköy Fahrettin Kerim Gökay Caddesi Yenileniyor

b>İstanbul genelinde yaklaşık 2 bin kilometre anaarter yolun altyapı ve üstyapı çalışmalarının sorumluluğunu taşıyan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, “İstanbul Adım Adım Yenileniyor” adlı yeni bir kampanya başlattı.

İstanbul'un altyapı çalışmalarını büyük ölçüde tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, şimdi de cadde ve çevre düzenlemelerini bir bir yeniliyor. Kadıköy Fahrettin Kerim Gökay Caddesi’ndeki yenileme çalışmaları, Başkan Ali Müfit Gürtuna, İBB teknik işlerden sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Önal, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk ile Sanatçılar Teoman ve İzel'in katılımıyla katılımıyla başlatıldı.

Programda coşkulu bir kalabalığa konuşan Başkan Gürtuna, hayallerini hedef haline getirerek gerçekleştirdiklerini söyledi. Kadıköy’de yerin 40 metre altından boru döşeyerek denizin kirlenmesini önlediklerini dile getiren Gürtuna şöyle konuştu: “Kurbağalıdere’yi kirleten atık suları toplayarak kollektörlerle Kadıköy'de inşa ettiğimiz arıtma tesisine aktarıyoruz. Seneye Kurbağalıdere İnşaallah tertemiz olacak. Gerçekleştirdiğimiz dev yatırımlarla Tuzla Kadıköy sahil şeridi yüzülebilir hale geldi. Seneye bütün İstanbul sahillerinde yüzülecek İnşallah. İstanbul’da gerçekleştirdiğimiz yatırımlar sırasında tahribat gören yollarımızı şimdi tekrar elden geçirerek pırıl pırıl hale getiriyoruz. Bütün amacımız sizlerin mutluluğu.”

Kadıköy Fahrettin Kerim Gökay Caddesi’nde başlayan yenileme çalışmaları Kadıköy Meydanı’nda düzenlenen ve şölen havasında geçen bir törenle start aldı. Programda Sanatçılar Teoman ile İzel de beğeni ve coşkuyla dinlenen birer konser verdiler.

Kampanya kapsamında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluk alanında yeralan anaarter yollar yeniden düzenlenerek daha modern bir görünüme kavuşturulacak. Fahrettin Kerim Gökay Caddesi’nde yapılacak. asfalt kaplama ile kaldırım onarım ve yenileme çalışmaları, İstanbul genelindeki diğer anaarter yollarda da devam edecek.

İstanbul'un caddeleri 'Kalite' ile kaplanıyor...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi; 2003 yılı içerisinde 26 ilçede ve 123 caddede toplam 376 milyon 671 bin 230 ton finişerli asfalt serim çalışması, 30 ilçede 430 caddede toplam 316 milyon 881 bin 870 ton yama çalışması ile 22 ilçenin 82 caddesinde toplam 62 milyon 625 bin 767 metreküp asfalt kazı çalışması yaptı.

2002-2003 kış dönemini son derece soğuk ve yağışlı geçiren İstanbul’daki yollar, ağır kış şartları, kural dışı yapılan kullanımlar ve yetki karmaşasının neden olduğu olumsuzluklar sonucu deforme oluyor. Yasalarda belirtilen ağırlık ölçülerini aşan oranlarda yolcu ve yük taşımacılığının yapılması, kazı çalışması yapan kurumların kazı ve dolgu konularında teknik tedbirler de yeterince hassas davranmamaları, alt ve üstyapısı yaya için tasarlanan kaldırımların araçlar tarafından işgal edilmesi gibi nedenlerle yol ve kaldırım üzerinde ondülasyon oluşuyor ve yapının ömrü kısalıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul genelinde bu temel nedenlerden dolayı deforme olan anaarterler üzerinde yama, asfalt kaplama ya da kaldırım onarım çalışmaları yapıyor. Şehir içi ulaşımda karayolu sistemi ile yapılan yolculukların oranının son derece yüksek olduğu İstanbul’da asfalt serimi çalışmalarına gereken ağırlığık veriliyor.

Yine İstanbul genelinde yağmursuyu, atıksu kanalları gibi yol altyapı çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, bu çalışmalarını hızla ve büyük oranda tamamlayarak, asfalt çalışmalarına başladı.


http://www.yapi.com.tr/haberler/kadikoy-fahrettin-kerim-gokay-caddesi-yenileniyor_5427.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!