Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kadıköy'e Yeni Bir Plaj Daha Geliyor

Caddebostan Halk Plajı'nı hizmete sunarak Kadıköylüler'i 40 yıl aradan sonra denizle buluşturan Kadıköy Belediyesi, tarihi Fenerbahçe Plajı'nı da 15 Ağustos pazartesi günü açıyor.

Sabah
Kadıköy'e Yeni Bir Plaj Daha Geliyor

adıköy'e ikinci bir plaj kazandırmak için harekete geçen Kadıköy Belediyesi, Fenerbahçe'de yıktığı Piramit Alışveriş Merkezi'nin yerine 15 Ağustos tarihinde lüks bir plaj açıyor. 'Fenerbahçe Beach Club' adıyla açılacak olan yeni plaj 4 bin metrekarelik alana kuruldu. Mısır'dan ithal edilen 35 palmiye ağacı ile süslenen plaja Tekirdağ'dan getirilen 400 metreküp kum serildi. Özel güneşlenme kabinleri ve minderleri, bambu şezlongları ile şık bir mekân haline getirilen plajda son derece modern soyunma kabinleri, özel duş ve tuvaletler, özürlü tuvaletleri, kafeterya ve restoran da yer alıyor.

GİRİŞ 15 MİLYON LİRA

170'i şezlonglu olmak üzere 400 kişiye aynı anda denizden yararlanma hizmeti verecek olan 'Fenerbahçe Beach Club'ın açılışı da görkemli bir törenle gerçekleşecek. Brezilya'dan özel olarak davet edilen Samba Brasil Grubu'nun dans şovu, havai fişek gösterisi ve arkasından başlayacak caz konseri ile İstanbullular'a 'merhaba'diyecek olan 'Fenerbahçe Beach Club'ın girişi ücretli olacak. Gündüz, plaj gece ise cafe-bar olarak hizmet verecek olan 'Fenerbahçe Beach Club'a gelenler ödeyecekleri 15 milyon lira karşılığında soğuk bir meşrubat, havlu-şezlong ve şemsiye hizmetini de ücretsiz olarak alacaklar.

70'LERDE ÇOK ÜNLÜYDÜ

1970'li yıllara kadar İstanbul'un en ünlü plajları arasında bulunan Fenerbahçe Plajı'nın tarihi çok eskilere dayanıyor. 20. yüzyılın başına dek uzanan deniz hamamlarının yerine kurulan plaj, 1938 yılında açıldı. Erkekler hamamı kaldırıldı, kadınlar hamamı ise 70'li yılların başlarına dek plajla birlikte varlığını sürdürdü. Fenerbahçe Plajı, yaz boyunca kumsal ve denizde yapılan bir dizi etkinliklerle de dikkat çekip tercih edilenlerin başında geldi. Fenerbahçe Plajı'na ulaşım özel ve tek hatlı trenle de sağlanırdı. Haydarpaşa'dan kalkan bu tren yaz aylarında ve yalnızca tatil günlerinde çalışırdı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kadikoye-yeni-bir-plaj-daha-geliyor_32019.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!