Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kadir Topbaş: Bazı Mekanların İsimleri Değiştirilemez

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Pierre Loti Tepesi'nin isminin Eyüp Sultan Tepesi olarak değiştirilmesine ilişkin, ''Bugün bir yerin ismini değiştirirsiniz, yarın bir başkası gelir bir başka isim koyar. Halbuki bazı mekanlar var ki artık isimleri değiştirilemez'' dedi.

Milliyet Gazetesi



b>İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Pierre Loti Tepesi'nin isminin Eyüp Sultan Tepesi olarak değiştirilmesine ilişkin, ''Bugün bir yerin ismini değiştirirsiniz, yarın bir başkası gelir bir başka isim koyar. Halbuki bazı mekanlar var ki artık isimleri değiştirilemez'' dedi.

Topbaş, ''4'üncü Uluslararası Kamu ve Yerel Yönetimler Finansmanı Kongresi''nin açılışı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin ''Pierre Loti Tepesinin isminin Eyüp Sultan Tepesi olarak değiştirilmesine ilişkin teklif verildi, bu konuda ne söyleyeceksiniz?'' şeklindeki sorusu üzerine, Eyüp Belediyesinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi meclisine sunduğu teklifin ilgili komisyona iletildiğini, bu kararı değerlendirmenin meclise ait olduğunu, ilgili komisyonun vereceği rapor doğrultusunda mecliste değerlendirileceğini söyledi. Topbaş şunları kaydetti:

''Benim şahsi görüşümü sorarsanız, geçmişten günümüze kadar gelen kültürel değerler olarak sayabileceğimiz bir takım mekan isimlerinin yerlerin değiştirilmesi o kentin tarihi ile kopukluğunu ortaya çıkartır. Bugün bir yerin ismini değiştirirsiniz, yarın bir başkası gelir bir başka isim koyar halbuki bazı mekanlar var ki artık isimleri değiştirilemez. Değiştirilmemesi de gerekmektedir. Çünkü 4 bin 500 yıllık tarihi olan binlerce yıldan beri var olan birtakım mekanlarda yeni izler oluşturup yeni tarih yazmanız mümkün değildir, orada zaten vardır. O kayıtlara girmiştir, arşivlerde vardır ve kentin hafızasıdır o bölgeler... İsimlerin değiştirilmesi tabii ki tarihle ve geçmişiyle bağları kopartmak anlamına gelmektedir. Benim şahsi görüşlerim ama değerlendirmeyi inanıyorum ki meclisimiz yapacaktır. Meclisin değerlendirmesine bizler saygı gösteririz.''

İDO-KİPTAŞ-İSKİ-İGDAŞ
Başkan Topbaş, İDO ve Kiptaş'ın halka arzıyla ilgili bir soru üzerine de İGDAŞ, Kiptaş, İDO gibi şirketleri halka arz etmek veya satmak gibi çalışmaları olduğunu kaydetti.

İGDAŞ'ın tamamıyla satışını düşünmediklerini aktaran Topbaş, tahvil olarak da çalışmalar yaptıklarını belirterek, Kiptaş ve İDO'yla ilgili bu konuda çalışmalar yaptıklarını, ileride İSKİ'de de tahvil ihracına girebileceklerini kaydetti.

Topbaş, ''Şu anda değerlendirmeler yapılıyor. Büyük ölçekte olmayacak. İSKİ'de belki bir 50 milyon boyutta olabilir...'' dedi.

Bir gazetecinin 50 milyon dolar mı avro mu olduğunu sorması üzerine Topbaş, ''Ben onu rakam ve boyut olarak vermek istemiyorum, değerlendirme yapıyoruz'' karşılığını verdi.

Çok büyük ulaşım yatırımlarına başladıklarını ve kaynak yaratmak için sözünü ettiği çalışmaları yapmak istediklerini aktaran Topbaş, şöyle konuştu:

''Yurt dışı çalışmalarında da özellikle Kiptaş şu anda Şam'da bir çalışmaya girmek, bir anlaşma yapmak üzere. 10 bin konutluk bir talep var orada. Romanya'da, Üsküp'te konut talepleri var ve görüşmeler devam ediyor. İGDAŞ'ın Suudi Arabistan'da, Suriye'de ve Romanya'da çalışmaları var ve bu şirketlerimizin uluslararası boyuta çıkmasıyla marka değerini yükselterek daha iyi fiyatlarla satmamızı veya halka arz ettiğimiz zaman rakamların yüksek olması anlamına gelmektedir.''

İstanbul'un Borçlanma İhtiyacı
İstanbul Büyükşehir Belediyesinin bu yıl borçlanma ihtiyacının ne kadar olduğunun sorulması üzerine Kadir Topbaş, bu yıl itibariyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak borcu olmayan belediyelerden biri olduklarını, kredilerinin oldukça yüksek olduğunu bildirdi.Kadir Topbaş, Şunları Kaydetti:

''Şu anda ulaşımdaki yatırımlarımıza ciddi kaynak ihtiyacımız var. Hükümetimizden özellikle destek istedik ulaşımın metro ağırlıklı yatırımlarına. Bunu aldığımız takdirde bir problem yok, almadığımız takdirde bizim bu yıl itibariyle ek olarak 1 milyar dolar civarında bir kaynak bulmamız gerekiyor. Burada da bizim bazı gayrimenkullerimizin satışı söz konusu... İETT garajı olarak bahsedilen arazimiz, belediyeye ait gayrimenkullerin bir kısmı var, değerlendiriyoruz''

http://www.yapi.com.tr/haberler/kadir-topbas-bazi-mekanlarin-isimleri-degistirilemez_51775.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!