Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kadir Topbaş’ı Paris’ten 37 Belediye Başkanı Ziyaret Etti

11 milyon insanın yaşadığı Paris LLe de France bölgesindeki 37 belediye başkanı 82 kişilik bir heyetle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ı ziyaret etti. Basın mensuplarına toplantıyı değerlendiren Kadir Topbaş, gelen heyetin her yıl dünyanın değişik yerlerinde bu tip toplantılar yaptıklarını, bu yıl da İstanbul'u tercih ettiklerini

ibb.gov.tr



11 milyon insanın yaşadığı Paris LLe de France bölgesindeki 37 belediye başkanı 82 kişilik bir heyetle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ı ziyaret etti. Basın mensuplarına toplantıyı değerlendiren Kadir Topbaş, gelen heyetin her yıl dünyanın değişik yerlerinde bu tip toplantılar yaptıklarını, bu yıl da İstanbul'u tercih ettiklerini söyledi.

Haziran 2009 ayından itibaren Fransa'da Türk yılı ilan edileceğinin toplantıda gündeme geldiğini söyleyen Topbaş, gelen heyetin İstanbul’daki faaliyetleri yakından takip ettiklerini ve İstanbul'daki değişim sürecini gördüklerini, bu değişimi nasıl başardıklarını sorduklarını belirtti.

Kadir Topbaş, toplantıda Fransuz yöneticilerin sorularına cevap vermenin yanısıra kendilerinin de Fransız yöneticilere İstanbul'un Avrupa 2010 Kültür Başkenti ile ilgili yaptıkları çalışmalardan bahsettiklerini söyledi. İstanbul Büyükşehir Belediye şirketlerinin de faaliyetleri hakkında heyete bilgi verdiklerini ifade eden Topbaş şöyle devam etti: ''Prensipte şu sonuca vardık, gelecekte İstanbul Büyükşehir Belediyesinden bir grup ve ilçe belediyelerinden bazı başkanlarla Paris'te bir toplantı yapmak üzere bir ekip oluşturacağız. Ve böylece karşılık fikir alışverişi ve bilgi paylaşımı sürecini başlatmış oluyoruz.''

İstanbul'un çok daha dikkat edilen ve takip edilen bir şehir haline gelmesinde Belediye şirketlerinin katkısının çok fazla olduğunu belirten Topbaş şöyle devam etti:  “Belediye Şirketlerimiz özel şirket mantığıyla yaptığı çalışmalar çok takdir ediliyor. Gelecekte bazı şirketleri özelleştireceğiz, bazılarını da halka açacağız. Bundan dolayı bazı yatırımcılarla görüşmeler yapıyoruz.”

Toplantının sonunda Kadir Topbaş ile Paris ve Bölgesi Belediyeler Birliği Bürosu Başkanı Pernes Claude ile Topbaş, karşılıklı olarak hediye verdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kadir-topbasi-paristen-37-belediye-baskani-ziyaret-etti_64783.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!