Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kafalardaki Yanlış Algıyı Değiştiremedik

İTO Başkanı Yalçıntaş, Formula 1 yarışlarının yapıldığı piste tek talip çıkmasını ihale sürecindeki yanlış algılamaya bağladı. Yalçıntaş, onaydan önce daha iyi bir teklif gelirse değerlendirebileceklerini de söyledi.

Star Gazetesi



TO Başkanı Yalçıntaş, Formula 1 yarışlarının yapıldığı piste tek talip çıkmasını ihale sürecindeki yanlış algılamaya bağladı. Yalçıntaş, onaydan önce daha iyi bir teklif gelirse değerlendirebileceklerini de söyledi.

Formula 1 yarışlarının yapıldığı İstanbul Park Pisti’nin işletmecisi MSO şirketinin hisselerinin devri için yapılan ihaleye, sadece TÜRSAB’ın teklif vermesi, ihaleye fazla ilgi olmadığını gösterdi. İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş’ın ‘gelinlik kızımızı evlendiriyoruz’ diyerek başlattığı ihale sürecinde önceki gün teklifler alındı. Yerli yabancı 11 firmanın ilgilendiği, ön bilgilerin alınmasından sonra 2 firmanın devam ettiği ihalede Setur’un da çekilmesiyle geriye bir tek TÜRSAB kaldı.

Maddi menfaat yok
İhaleye fazla ilgi olmamasını ise Yalçıntaş, ‘İhale sürecinde, kamuoyunda ve yabancılardaki şu algıyı değiştiremedim. Yaptığımız 300 milyon YTL’lik yatırımı, ihaleyi kazanandan karşılamak istediğimiz düşünüldü. Bu parayı kaç yılda çıkarabileceklerinin hesabını yaptılar. Kár edemeyeceklerini düşündüler. Bu yatırımı maddi menfaat sağlamak için yapmadık. Yatırımcıdan, yaptığımız yatırımı birebir karşılasın gibi bir talebimiz yok. Buraya en az bizim kadar profesyonel işletecek birinin gelmesini istiyoruz’ dedi. TÜRSAB’IN teklifinin kendilerinin yaptığı yatırımı karşılayacak bir teklif olmadığına değinen Yalçıntaş, ‘Zaten bu büyüklükte bir teklif gelmesini beklemiyorduk. İhale onay sürecinde daha iyi şartlarda bir teklif gelirse değerlendiririz’ dedi.
Yalçıntaş, yabancı taliplilerin golf sahası gibi tesisler yapabilmek için arsa istediklerini ancak başka arsaları olmadığı için bu talepleri karşılayamadıklarını, yabancıların gelmemesinin bir sebebinin de bu olabileceğini kaydetti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kafalardaki-yanlis-algiyi-degistiremedik_46207.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!