Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kale Grubu, Çin Pazarına Açılıyor

Kale Enerji Genel Müdürü Cem Gürpınar, Çin Halk Cumhuriyeti’nde ortak yatırımla doğalgaz ekipmanları üretimi yapmayı planladıklarını söyledi.

NTV-MSNBC



b>Kale Enerji Genel Müdürü Cem Gürpınar, Çin Halk Cumhuriyeti’nde ortak yatırımla doğalgaz ekipmanları üretimi yapmayı planladıklarını söyledi.

Çin’in tamamen doğalgaza geçmeyi planladığını belirten Gürpınar, “Biz de bu süreçte Çin pazarına girmeyi planlıyoruz. Çin’e teknoloji satabiliriz. Çin’de inanılmaz bir potansiyel var” dedi.

Gürpınar, gaz ekipmanları konusunda grup olarak yurtdışında büyümeye devam edeceklerini söyledi. Kale Kalıp’ın halen İstanbul, Hollanda ve Ukrayna’da çeşitli tipte gaz sayacı, gaz regülatörü ve basınç düşürme istasyonu üretimini sürdürdüğünü kaydeden Gürpınar, 2003 yılında yaptıkları 2 milyon dolarlık ihracatı artırmayı planladıklarını dile getirdi.
Yeni doğalgaz rezervleri saptayan Mısır ve büyük bir boru hattı projesi yürüten Çin’in kendileri için büyük potansiyele sahip olduğunu dile getiren Gürpınar, “Çin’de batıdan doğuya çok büyük bir boru hattı kuruluyor. Tamamen doğalgaza geçmeyi planlıyorlar. Biz de bu süreçte Çin pazarına girmeyi planlıyoruz. Çin’e teknoloji satabiliriz. Gaz ekipmanları üretimi için Çinli firmalarla görüşme yapıyoruz. Orada vereceğimiz teknolojik destekle üretim yapabiliriz. Çin’de inanılmaz bir potansiyel var” dedi.

ÇİN MALLARI
Gaz ekipmanı üretiminde Avrupa standardında üretim yaptıklarını ve kaliteli segmentte en uygun fiyatları sunduklarını dile getiren Gürpınar, yaptıkları üretimle ev tipi doğalgaz sayacı ithalatının tamamen önünü kestiklerini dile getirdi. Gürpınar, basınç düşürme istasyonlarında da yerli üretimin giderek arttığına dikkat çekti. Yerli üretime rağmen Çin mallarının iç piyasayı tehdit etmeye devam ettiğini kaydeden Gürpınar, 20’ye yakın Çinli üreticinin doğalgaz sayacı ithalatı için TSE’den onay beklediğini ileri sürerek, “Uzakdoğu mallarının kalitesi bizimkinin çok gerisinde. Ancak fiyatları bizimkinin yarısı. Bu tip ürünlerde kalite 5 yılda ortaya çıkıyor. Meksika ve Azerbaycan Çin malı alımını kesti. Türkiye’nin de bu konuda dikkatli olması gerekiyor” diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kale-grubu-cin-pazarina-aciliyor_9173.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!