Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kale, İspanyol Ortakla Büyüdü

Kale Grubu’nun seramikteki kapasitesi, İspanyol Roca ile ortaklığın ardından 800 bin adede çıktı. Yeni yatırımla bu rakam 1.6 milyon adet olacak.

NTV-MSNBC



b>Kale Grubu’nun seramikteki kapasitesi, İspanyol Roca ile ortaklığın ardından 800 bin adede çıktı. Yeni yatırımla bu rakam 1.6 milyon adet olacak.

Seramik sağlık gereçleri sektöründe dünyanın ikinci büyük grubu İspanyol Roca ile ortaklık kuran Kale Grubu, beş yıllık işbirliğinin sonuçlarını almaya başladı. Kale Grubu’nun ortak girişimi RocaKale üretim kapasitesini sekize katlayarak yılda 1.6 milyon parça üretecek şekilde planladı.

Türkiye’nin seramik sağlık gereçleri sektöründe Avrupa’da sahip olduğu üretim kapasitesi nedeniyle çok özel bir yeri olduğunu söyleyen RocaKale Genel Müdürü Raimundo Garcia Figueras, “Türkiye’nin toplam üretim kapasitesi 15 milyon parçadan daha fazla ve bu rakamla Avrupa’daki en yüksek kapasiteye sahip. Ayrıca teknoloji ve know how açısından çok gelişmiş gelişmiş imkânlara sahibiz. Bu ortaklık sayesinde de iki grubun dünya çapındaki sinerjisi çok arttı” dedi.
Ortaklık sonucu hem yurtiçi hem de yurtdışı pazarlardan gelen taleplerinin arttığını, birçok yeni ihracat pazarlarına açıldıklarını vurgulayan Figueras, “Üretimimizin yüzde 70’ini 20’den fazla ülkeye ihraç ediyoruz. Türkiye, Roca’nın var olmak istediği bir pazardı. Şirketin elde ettiği kârlılık İspanyol Roca grubunu çok sevindiriyor. Başarılarımız sayesinde ithal ettiğimiz armatür grubunu da Türkiye’de üretme kararı aldık. 6 milyon euro’luk yatırımla seramik sağlık gereçleri üretimimizi 1.6 milyon parçaya çıkaracağız” diye konuştu.
Figueras, 2003 yılında cirolarının yüzde 26 arttığını, bu yıl da 20 milyon dolar ciro hedefledikleri bilgisini verdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kale-ispanyol-ortakla-buyudu_13125.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!