Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kale Tasarım Merkezi İlk Etkinliğini Andrea Branzi Söyleşisi İle Gerçekleştirdi

Kale Grubu'nun santralistanbul anaponsorluğu kapsamında Bilgi Üniversitesi Tasarım Kültürü&Yönetimi Programı ile birlikte oluşturduğu Kale Tasarım Merkezi, Andrea Branzi söyleşisi ile ilk etkinliğini gerçekleştirdi.

yapi.com.tr
Kale Tasarım Merkezi İlk Etkinliğini Andrea Branzi Söyleşisi İle Gerçekleştirdi

Kale Grubu’nun santralistanbul anaponsorluğu kapsamında Bilgi Üniversitesi Tasarım Kültürü&Yönetimi Programı ile birlikte oluşturduğu Kale Tasarım Merkezi, Andrea Branzi söyleşisi ile ilk etkinliğini gerçekleştirdi.

Türkiye’de tasarım farkındalığı yaratacak ve tasarımcılar ile sanayiciler arasında aktif tasarım çalışmalarının gerçekleşmesine aracı olacak, bu alandaki bilgi ve tecrübenin paylaşımını sağlayacak bir platform olarak ekim ayında hizmete giren Kale Tasarım Merkezi, dünyaca ünlü İtalyan tasarımcı ve mimar Andrea Branzi’yi ağırladı. 7 Kasım 2008 günü santralistanbul Çağdaş Sanatlar Merkezi Ana Galeri’de gerçekleştirilen Andrea Branzi söyleşinde, Tasarım Kültürü&Yönetimi Direktörü Serhan Ada Andrea Branzi hakkında bilgi verirken, Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay da bir konuşma yaptı.

1967 yılından beri endüstriyel ve araştırma tasarımı, mimari, kent planlaması, eğitim ve kültürel tanıtım alanlarında çalışmaları bulunan ve halen Milano’da Politecnico Üniversitesi’nin Mimarlık ve Endüstriyel Tasarım Fakültesi’nde profesör olarak görev yapan Andrea Branzi, tasarım ve mimarlık üzerine hazırladığı filmi izleyenlerle paylaştı.

Endüstrileşme ile birlikte tasarımın ve tasarımcının öneminin giderek arttığını belirten Branzi, özellikle 2000’li yıllardan itibaren tasarımın günlük hayata sızdığını, geniş kesimlerce genel kabul gördüğünü,  tasarımın artık rekabetin vazgeçilmez bir unsuru olduğunu söyledi. 60’lardan 90’lara kadar tasarımcıların endüstri içinde teknik eleman olarak kabul edildiğini ve az sayıda olduğunu, ancak günümüzde daha özgür çalışma olanaklarına kavuştuklarını gibi sayılarının şirket içlerinde bile yüzlerle ifade edildiğini vurguladı.

Kale Tasarım Merkezi’nin ilk etkinliğinde mimar ve tasarım disiplinlerini bir arada temsil eden Andrea Branzi gibi bir usta ile bir arada olmaktan ve öğretilerini dinlemekten büyük mutluluk duyduklarını anlatan Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, KTM’nin sanayici, tasarımcı, eğitimci ve öğrenci olmak üzere tasarımın tüm paydaşlarına açık olduğunu ve hep birlikte etkinliklikler yapmayı amaçladıklarını söyledi.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/kale-tasarim-merkezi-ilk-etkinligini-andrea-branzi-soylesisi-ile-gerceklestirdi_64537.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!