Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kale’de Dönüşüm için 1600 Bina Yıkıldı

Heyelan Bölgesi’nde kamulaştırma çalışması tamamlanan 1754 yapının yıkım çalışmaları sürerken, boşaltılan alanların yeşillendirme çalışmaları da devam ediyor

Milliyet Ege
Kale’de Dönüşüm için 1600 Bina Yıkıldı

Büyükşehir Belediyesi, Kadifekale Heyelan Bölgesi’ndeki kent dönüşümü projesi kapsamında çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Heyelan tehlikesi altındaki alanı boşaltarak rekreasyon alanı olarak düzenlemeye başlayan Büyükşehir Belediyesi, bölgede kamulaştırılması yönünde uzlaşma sağlanan yapılardan bin 600’ünün yıkımını tamamladı.

214 bina yargıda

Büyükşehir Belediyesi, yoğun ve düzensiz yapılaşma sonucu ortaya çıkan tabloyu değiştirmeye kararlı. Toplam 420 bin metrekarelik alana sahip olan Kadifekale Heyelan Bölgesi’ndeki konutlar etap etap yıkılıyor. Bakanlar Kurulu’nun 1977 yılında “Afete Maruz Bölge” ilan ettiği İmariye, 19 Mayıs, Vezirağa, Hasan Özdemir, Yeşildere, Kosova, 1.Kadriye, Altay ve Kadifekale mahallelerindeki toplam bin 968 konut için 20 Temmuz 2006’da kamulaştırma kararı alınmış ve 2007 yılının Eylül ayında yıkımlara başlanmıştı. Kente nefes aldıracak kent dönüşümü projesi çerçevesinde söz konusu yapılardan bugüne kadar bin 754’ünün kamulaştırma işlemleri tamamlandı. 214 binanın ise bedel tespiti ile ilgili yargı süreci devam ediyor.

Bir yandan Kale’deki sağlıksız konutları ortadan kaldıran Büyükşehir Belediyesi, diğer yandan da yıkım yapılan alanlardaki yeşillendirme çalışmalarını sürdürüyor. Alana, bahar aylarında sedir, sığla, erguvan, fıstık çamı, ligustrum, süs eriği, süs kirazı, süs elması, leylandi, ağaç hatmi, defne ve güney feneri türlerinden olmak üzere toplam bin 35 ağaç dikilmişti. Yaz mevsiminin dikim için uygun olmaması nedeniyle, bitkilendirme yapılacak yerlerde sonbahara hazırlık çalışmaları da devam ediyor. Molozların kaldırıldığı alanlarda zemin temizlenerek dikime hazır hale getiriliyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kalede-donusum-icin-1600-bina-yikildi_88445.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!