Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kalıcı Konutlar Kaderine Terk Edildi

Hereke mevkiinde hak sahibi depremzedeler için yaptırılan 1050 konutun yarısından fazlası bölgenin uzaklığı, ulaşım imkanlarının yetersizliği nedeniyle boş kaldı.

yapı.com.tr
Kalıcı Konutlar Kaderine Terk Edildi

DHA'nın haberine göre, Marmara'yı sarsan 17 Ağustos depreminin ardından Kocaeli'nin Körfez İlçesi'ne bağlı Yukarı Hereke mevkiinde hak sahibi depremzedeler için yaptırılan 1050 konutun yarısından fazlası bölgenin uzaklığı, ulaşım imkanlarının yetersizliği nedeniyle boş kaldı. Bir kısmına evsiz ve madde bağımlılarını yerleştiği öne sürülen konutların bazılarının camları ve kapıları kırılıp içlerindeki malzemeler de yağmalandı.

Hereke beldeyken 2009 yılında Körfez ilçesinin mahallesine dönüştürüldü. Bölgenin yükseklerine depremzedeler için yaptırılan 1050 konutun yarısından fazlası sosyal imkanlar oluşturulmaması ve kent merkezine uzaklık nedeniyle dolmadı. Evleri teslim alanların çoğu da kiraya verdi.

İki araç değiştiriyoruz

Kalıcı konut sakinlerinden Tünay Ata, yerleşim merkezine uzakta yapıldığı için konutların tercih edilmediğini belirterek, "İzmit kent merkezine gitmek istesek iki ulaşım aracı değiştirmek zorundayız. Kalıcı konut bölgesinde zaten alışveriş yapacağınız doğru dürüst bir yer yok. O yüzden konutların yarısından fazlası boş. Camları, kapıları kırık. Boş evlerin içersindeki elektrik malzemeleri mutfak dolapları çalındı" dedi.

Sahip çıkılsın

Kalıcı konutların kaderine terk edildiğini ifade eden Salih Öztürk ise, "Hak sahiplerinin bir çoğu konutlara gelmediği için atıl kalan konutlar alkolik ve evsizlerin barınağına dönüştü. Bazı dairelere kokudan ve pislikten girilemez halde. Camları kapıları kırık. Belediye de yeteri kadar bu bölgeyle ilgilenmiyor. Ne yapacağımızı şaşırdık. Yetkililerin bu konutlara sahip çıkmalarını istiyoruz" diye konuştu.

Patlamalar hasar oluşturdu

Bölgede taş ocaklarında meydana gelen patlamalar nedeniyle binalarında hasarlar oluştuğunu öne süren işçi emeklisi Salih Köktürk de, "Kalıcı konutlara yakın bölgelerde taş ocakları var. Sürekli patlamalar olduğu için binalarımızda hasarlar oluşuyor. Merdivenlerden evimize çıkmaya korkar hale geldik. Çünkü merdivenlerin kenarlarında sarsıntılardan oluşan hasarlar var. Depreme dayanıklı olarak yapıldığı söylendi ama bu patmalarda hasarlar oluşuyor. Ayrıca bu bölgenin ciddi anlamda kanalizasyon sorunlar var. Doğru dürüst hizmet sağlanmıyor" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kalici-konutlar-kaderine-terk-edildi-_112117.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!