Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'Kampüsanat' ile Hacettepe Amfi Duvarları Tuvale Dönüşecek

Hacettepe Üniversitesi'nce kampüsü sanatla buluşturmak amacıyla ilk kez düzenlenecek Kampüsanat etkinliğinde, amfi duvarları tuval, otobüs durakları tiyatro sahnesi olacak.

yapi.com.tr/AA
'Kampüsanat' ile Hacettepe Amfi Duvarları Tuvale Dönüşecek

Hacettepe Üniversitesi'nce (HÜ) kampüsü sanatla buluşturmak amacıyla 17-19 Nisan'da düzenlenecek "Kampüsanat" etkinliğiyle, amfi duvarları tuvale dönüşecek.

Bünyesindeki Güzel Sanatlar Fakültesi ve Ankara Devlet Konservatuvarı ile birçok sanatçı yetiştiren Hacettepe Üniversitesi, kampüsünde gerçekleştireceği kültürel ve sanatsal etkinlikleri tüm Başkentililere açarak bir ilki hayata geçirecek.

Ankaralıları 17-19 Nisan'da müzik, görsel sanatlar, felsefe, edebiyat, sinema ve dansla buluşturacak Kampüsanat etkinliği, arkeolojik kazılardan tiyatro gösterilerine, duvar boyamadan sanatçılarla söyleşilere kadar birçok faaliyete ev sahipliği yapacak.

Amfi duvarlarının tuval, otobüs durağının tiyatro sahnesi olarak kullanılacağı Kampüsanat'ta, arkelolojik kazı alanı canlandırması da yapılacak.

Etkinlik "Sanat Yürüyüşü" ile başlayacak
Sanatı salonların dışına çıkarmayı amaçlayan etkinlik, 17 Nisan Çarşamba günü Sanat Yürüyüşü ile başlayacak.

Antropoloji Bölümünce hazırlanan "Bir Sanat Aracı Olarak İnsan Bedeni" sergisinin açılışı ve Devlet Konservatuvarı öğrencilerinin sahneleyeceği "Otobüs Durağında Üç Bencil" oyunuyla devam edecek etkinlikte, "Joaquin Rodrigo'nun Ölümünün 20. Yılı Anma Konseri" de sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Kampüsanat kapsamında çeşitli konferanslar, video çalıştayları, film gösterimleri ve yönetmenlerle söyleşiler de gerçekleştirilecek.

"Amaç tüm toplumu yararlandırmak"
Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Özen, etkinliğin amacının "sanat ve kültürel yaşamla kampüsü birleştirmek ve bu birleşmeden toplumu yararlandırmak" olduğunu belirtti.

Özen, bu nedenle festivalin kapılarını sadece Hacettepe Üniversitesi öğrencilerine değil tüm Ankaralılara açtıklarını dile getirdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kampusanat-ile-hacettepe-amfi-duvarlari-tuvale-donusecek_172094.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!