Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kampüste Özel Yaşam

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Buca’da kuracağı Sosyal Yaşam Kampusü; huzurevi, engelli eğitim merkezi, engelli ve yaşlı rehabilitasyon merkezi, çocuk ve gençlik merkezi ile aşevini bir araya getirecek. Kampus, engelli havuzundan çok amaçlı salona kadar pek çok olanağa sahip olacak.

Hürriyet Gazetesi
Kampüste Özel Yaşam

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Buca’da kuracağı Sosyal Yaşam Kampusü; huzurevi, engelli eğitim merkezi, engelli ve yaşlı rehabilitasyon merkezi, çocuk ve gençlik merkezi ile aşevini bir araya getirecek. Kampus, engelli havuzundan çok amaçlı salona kadar pek çok olanağa sahip olacak. Buca’daki 65 bin 302 metrekarelik bir alanda kurulacak Sosyal Yaşam Kampusü’nde huzurevi, engelli eğitim merkezi, engelli ve yaşlı rehabilitasyon merkezi, çocuk ve gençlik merkezi, aşevi ve  çok amaçlı bir salon yapılması öngörüldü.

500 kişilik huzurevi

Tesisten yararlanacak olan vatandaşlar için ayrıca açık alanlarda rekreasyon düzenlemesi, çocuk oyun ve açıkhava spor alanlarının oluşturulacağı kampuste, toplu taşıma aktarma merkezi ve otopark alanlarının da bulunacağı bildirildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak modern tesiste, engellilere eğitimin yanısıra spor yapma olanağı da sağlanacak. Kompleksin Engelli Eğitim Merkezi’nde oluşturulacak havuz, burada eğitim alacak engellilere hizmet verecek. Sosyal Yaşam Kampusü’nde oluşturulacak 500 kişilik huzurevinin 150 kişilik bölümü yatalak durumunda olan yaşlılar, 350 kişilik bölümü ise sağlıklı yaşlılar kullanacak. Çocuk ve Gençlik Merkezi ise çalışan çocuklara hizmet verecek. Sosyal, kültürel ve ekonomik imkanlara erişmede zorlanan çocuk ve gençlerin sportif, sanatsal ve kültürel faaliyetlere katılımı sağlanırken, eğitimlerine destek hizmetleri de verilecek. Rehabilitasyon Merkezi’nde ise hem engellilere hem de yaşılılara hizmet sunulacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kampuste-ozel-yasam_73896.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!