Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kamu Binaları Uyarıları Dikkate Almıyor

Tunceli meydana gelen deprem sonrasında gündeme gelen kamu kurum ve kuruluşlarının depreme dayanıksızlığı 1. derece deprem bölgesi Denizli için de

Zaman



b>Tunceli meydana gelen deprem sonrasında gündeme gelen kamu kurum ve kuruluşlarının depreme dayanıksızlığı 1. derece deprem bölgesi Denizli için de sorun olmayı sürdürüyor.

Erzincan ve Marmara depremleri sonrasında yapılan çalışmalar Denizli’de bir çok kamu binasının depreme dayanıksız olduğunu ortaya çıkardı. Hatta devlet hastanesinin defalarca uyarılmasına rağmen tam olarak tedbirini almaması önemli bir ihmal olarak göze çarpıyor. Araştırmalarda Hastane ana binası’nın yanısıra, Doğumevi binası, Hemodiyaliz Ek bina, AMATEM ek binası, Checkup ünitesi binası deprem tehdidinde. Uyarılar sonrasında ana binanın bir bölümü depreme hazırlandı. Diğer bölümler hala ilk yıkılacak binalar içerisinde yer alıyor. Bununla birlikte Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve Denizli lisesi Pansiyonu depreme dayanıksız raporu aldı. Hastanenin yanısıra üniversite ve lise pansiyonunda da herhangi bir inşaat takviyesi yapılmadı.

Pamukkale Üniversitesi tarafından 1997 Yılında yapılan bir müraacatla Denizli’de ki 29 kamu binasının depreme dayanıklı olup olmadığını araştırmak ve rapor hazırlamak amacıyla 19 Bin 600 Dolar para gerektiği bildirildi. 1. Derece deprem bölgesi olan Denizli’de bu araştırmanın yapılması için paranın sağlanması için ne üniversite yönetimi ne de Devlet Planlama Teşkilatı(DPT) çaba göstermedi. Bütün bunlara rağmen Pamukkale Üniversitesi (PAÜ)İnşaat Mühendisliği bölümü tarafından iki ayrı tez hazırlandı. Tezler için Denizli devlet hastanesi ve bir kaç devlet kuruluşu seçildi. Depreme dayanıklı olup olmadığı yönünde hazırlanan tez sonrasında devlet hastanesi için “depreme dayanıksızdır”sonucu çıktı. Devlet hastanesinin depreme dayanıksız olması ve takviye edilmesi gerektiği yönünde ki bilgiler Valilik tarafından da onaylanınca sağlık müdürlüğü ve devlet hastanesi yönetimine bir uyarı yazısı yazıldı.

Uyarı üzerine yapılan ihale sonrasında ana bina da takviye çalışması kısa sürede sonlandırıldı. Ancak uyarı yazısında devlet hastanesinin bütün bloklarının gözden geçirilmesi gerekliliği üzerinde duruluyordu. Hastaneye yeniden uyarılmasına rağmen herhangi bir çalışma yapılmadı. Hastane Baş Hekimi Ahmet Bacanlı de yaptığı değerlendirme de kendisinin döneminde herhangi bir uyarı gelmediğini dile getirdi. Bacanlı, “Uyarı benim dönemimde gelmedi. Ama bir blokğu tamir etirdik. Diğer bloklar için Sağlık Bakanlığına dilekçe gönderdik. Herhangi bir cevap gelmedi. Cevabı bekliyoruz ve ona göre hareket edeceğiz.” yorumunu yaptı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kamu-binalari-uyarilari-dikkate-almiyor_3256.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!