Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kamu Binalarına Kimlik Verilecek

Yeni yapılan binaların girişine müteahhit, kontrolör ve dönemin Bayındırlık İl Müdürü'nün isimlerinin yazılı olduğu bir pano asılacak. Geçti

Yeni Asır
Kamu Binalarına Kimlik Verilecek

b>Yeni yapılan binaların girişine müteahhit, kontrolör ve dönemin Bayındırlık İl Müdürü'nün isimlerinin yazılı olduğu bir pano asılacak.

Geçtiğimiz günlerde Konya'da çöken Zümrüt Apartmanı, dikkatleri çürük yapılara çevirirken İzmir Valisi Yusuf Ziya Göksu, yeni yapılacak kamu binaları için kimlik uygulaması başlattı. Vali Göksu, yeni yapılan binaların girişine müteahhit, kontrolör ve dönemin Bayındırlık İl Müdürü'nün adının yazılı olduğu bir pano asılacağını söyledi.
Vali Göksu, "Asılacak pano, binanın kimliği ve yüzakı olacak. Yapıyla ilgili proje bedeli, başlama tarihi, binanın kontrolorü, müteahiti ve dönemin Bayındırlık İl Müdürü'nün kim olduğu merak edildiğinde bu kimlikten görülecek" diye konuştu.

Arsalar sabıkasız olacak
İnşaat yapılacak arsa ile ilgili tüm bilgilerin işe başlamadan çıkarılacağını belirten Vali Göksu, geçen yıllarda Narlıdere'de bir hata sonucu Ökmen Ailesi'ne ait bir arsaya okul yapıldığını hatırlatarak, "Yapılan hata nedeniyle Özel İdare Müdürlüğü, arsa sahibine 3 trilyon lira ödemek zorunda kalmıştır. Bu gibi durumlara zemin yaratmamak için, daha dikkatli olacağız. Bu olayın cezai sorumluluğu zaman aşımına uğrasa dahi, nakti sorumlulukla ilgili soruşturma devam ediyor. Takipçisi olacağız" dedi.

Bitmeden açılış yok
Kamu inşaatlarıyla ilgili radikal kararlar alan Vali Göksu, İzmir'de tamamen bitirilmeyen hiç bir binanın resmi açılışının gerçekleşmeyeceğini belirtti. Karşısına 3 yıl önce resmi açılışı yapılmasına rağmen eksikleri olan binaların çıktığını belirten Vali Göksu, "Ben sorduğumda, 'binanın resmi açılışı yapıldı' deniyor. Ama bir bakıyorum, kaloriferi ya da başka bir ihtiyacı eksik. Artık bu gibi sorunlarla karşılaşmamak için önlemleri alacak ve tamamen bitmeyen binayı ne olursa olsun açmayacağız" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kamu-binalarina-kimlik-verilecek_9186.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!