Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kamu İhale Genel Tebliği'ne 'İş Deneyimi' Ayarı

Kamu İhale Kurumunun, Kamu İhale Genel Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği, Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlanarak 1 Eylül 2011 tarihinden geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.

yapi.com.tr / AA
Kamu İhale Genel Tebliği'ne 'İş Deneyimi' Ayarı

Kamu İhale Kurumunun, Kamu İhale Genel Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği, Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlanarak 1 Eylül 2011 tarihinden geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.

Tebliğde, yeterliğin belirlenmesinde uygulanacak ilkelerin yer aldığı 7'inci maddeye eklenen 7.6. numaralı fıkraya göre, ihale uygulama yönetmeliklerinin ''iş deneyimini gösteren belgeler'' başlıklı maddelerinde; iş ortaklığında pilot ortaklığın ve diğer ortakların her birinin istenen iş deneyim tutarını belli oranlarda sağlaması şartı getirilmiş olmakla birlikte, ihaleye katılan iş ortaklığının ortakları tarafından ortaklık oranları ve yapısı aynı olmak kaydıyla daha önce kurulmuş olan iş ortaklığının ortakları tarafından ortaklık oranları ve yapısı aynı olmak kaydıyla daha önce kurulmuş olan iş ortaklığının gerçekleştirdiği bir işten elde edilen iş deneyimini gösteren belgelerin sunulması halinde, bu şart aranmayacak.
    
Tebliğe eklenen 25,3 numaralı ''Kamu İhale Kurumu tarafından belirlenen mücbir sebep halleri'' başlıklı maddesi ile Kamu İhale Kurumuna ''doğalgaz afetler, kanuni grev, genel salgın hastalık, kısmı veya genel seferberlik ilanı'' gibi hallere benzer halleri mücbir sebep olarak belirleme konusunda yetki verildi. Tebliğde, yeterliğin belirlenmesinde uygulanacak ilkeler, isteklinin organizasyon yapısına ve personel durumuna ilişkin belgeler, özel sektörde gerçekleştirilen yapım işlerinde iş deneyim belgesi ile alt yüklenici iş bitirme belgeleri ile iş denetleme ve iş yönetme belgelerine ilişkin esaslarda da düzenlemeler yapıldı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kamu-ihale-genel-tebligine-is-deneyimi-ayari_88825.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!