Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Kamu İhale Kanunu Revizyonu...

Kamu İhale Kanunu İçin Yeni Açıklamalar

Kamu İhale Kurumu, 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun kapsamında bulunan kurum ve kuruluşlarının Kanunun uygulanmasında karşılaştıkları ve yoğun olarak

İBB
Kamu İhale Kanunu İçin Yeni Açıklamalar

amu İhale Kurumu, 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun kapsamında bulunan kurum ve kuruluşlarının Kanunun uygulanmasında karşılaştıkları ve yoğun olarak gündeme getirdikleri tereddütlere açıklık getirmek üzere yeni bir tebliğ yayımladı.

2003/4 Numaralı Tebliğ ile 4734 sayılı Kanunun 18 inci maddesinde ihale usulleri arasında sayılan "doğrudan temin" ve 22 nci maddesinde yer alan hangi hallerde bu yöntemin kullanılacağı hususunda açıklamalar getiriliyor.

Tebliğde ayrıca, Elektrik, Su, Doğalgaz Gibi Mevzuatın Verdiği Yetki Çerçevesinde Sunulan ve Tekel Niteliği Bulunan Mal Ve Hizmetlerin Temini; Tedavi Hizmetleri ile İlaç, Tıbbi Malzeme ve Tıbbi Ürünlerin Satın Alınması; İlanlar; Döner Sermayeli Kuruluşların durumu; Teminat uygulamaları; Sözleşme Miktarı; İhale Yetkilisi; Katma Değer Vergisi ve Mal veya Hizmet Alımı ile Yapım İşi Dışındaki İhaleler hakkında uygulama esaslarına yer veriliyor.

Bİlindiği gibi, 4734 sayılı Kanunun, sadece bu Kanuna tabi idarelerin mal alım, hizmet alım ve yapım işleri ihalelerini kapsıyor ve Kanunun 68 inci maddesinde, bu işlerin ihalelerinde 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu hükümlerinin uygulanmayacağı belirtiliyor. 2886 sayılı Kanun kapsamındaki idareler, mal, hizmet ve yapım dışındaki ihalelerinde 2886 sayılı Kanun hükümlerini uygulamaya devam edecekler.

4734 sayılı Kanun kapsamında olmakla birlikte 2886 sayılı Kanun kapsamında bulunmayan idareler ise, mal, hizmet ve yapım dışındaki ihalelerinde yine kendi tabi oldukları mevzuatı uygulayacaklar.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kamu-ihale-kanunu-icin-yeni-aciklamalar_3307.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Roca Akıllı Duş

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!