Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Kanal İstanbul İmar Planı Çalışmalarında Sona Gelindi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, "Kanal İstanbul'un imar planı çalışmaları son aşamaya geldi. Projenin yapım ve işletmesine yönelik finansal model çalışmaları ile yapım ihale şartnamelerinin hazırlanmasına devam ediyoruz." dedi...

yapi.com.tr/AA
Kanal İstanbul İmar Planı Çalışmalarında Sona Gelindi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bakanlığının 2019 bütçesine ilişkin sunum yaptı. Bakan Turhan sunumda Kanal İstanbul projesine de değindi.

Bakan Turhan, Kanal İstanbul Projesi'nin etüt proje çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu söyledi. Turhan, "Projeyle ilgili imar planı çalışmaları son aşamaya geldi. Projenin yapım ve işletmesine yönelik finansal model çalışmaları ile yapım ihale şartnamelerinin hazırlanmasına devam ediyoruz. Yap-İşlet-Devret modeliyle bu projeyi gerçekleştirmeyi planlıyoruz" şeklinde konuştu.

Turhan, İstanbul'un marka değerini yükseltecek Kanal İstanbul Projesi içinde yapılacak lojistik merkez ile yat limanlarıyla İstanbul'un turizm ve ticaret potansiyelinin arttırılacağını söyledi. Turhan, kente aynı zamanda çağdaş şehircilik uygulamalarıyla yeni yerleşim alanlarının kazandırılacağını ifade etti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kanal-istanbul-imar-plani-calismalarinda-sona-gelindi_168511.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!