Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Kanal İstanbul'un Planlama Çalışmaları Tamamlandı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Bakanlığın Kanal İstanbul Projesi'yle ilgili planlama çalışmalarını tamamladığını ve alt ölçekli planlama çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi...

yapi.com.tr/AA
Kanal İstanbul'un Planlama Çalışmaları Tamamlandı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, AK Parti Genel Merkezi'nde, "Dünya Şehircilik Günü" kapsamında düzenlenen AK Parti Çevre Şehir ve Kültür Başkanlığı Eğitim ve İstişare Toplantısı'nda konuşma yaptı.

Bakan Kurum, hükümetin ilk 100 gününde 18 ilde 33 Millet Bahçesi yaptıklarını söyledi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Kurum, "Bir kısmını yapıyoruz, bir kısmını projelendiriyoruz, bir kısmının açılışını yapacak duruma geldik. O bahçelerde de sadece yeşil alan değil, sosyal ve kültürel ihtiyaçlar da giderilecek, millet kıraathaneleri de olacak, gençlerin, yaşlıların, kadınların faaliyet gösterebileceği her türlü öğe projede yer alacak" şeklinde konuştu.

Kurum, Bakanlığın Kanal İstanbul Projesi'yle ilgili planlama çalışmalarını tamamladığını ve alt ölçekli planlama çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Bisiklet ve yürüyüş yolları ile gürültü bariyeri projeleri hakkında da bilgiler veren Kurum, şöyle devam etti:

"Şehirlerimizde 3 bin kilometre bisiklet yoluyla başlayacağız, 3 bin kilometre yürüyüş yolu ve 60 bin metrekare de gürültü bariyeri yapacağız. Gürültü bariyeri de şehrin ortasından geçen ulaşım yollarının şehre vereceği zararı en aza indirmek için yaptığımız bir proje. İnşallah biz tüm Türkiye'de 81 ilimizi birbirine bağlayacak bir bisiklet yolu hayal ediyoruz. İnşallah bunu da çok kısa zamanda yapacağız. Bisikletini alıp Hakkari'den İstanbul'a kadar gitmesini hedefliyoruz. Bunu hem Avrupa hem de Orta Doğu ile bağlama hedefimiz de var."

http://www.yapi.com.tr/haberler/kanal-istanbulun-planlama-calismalari-tamamlandi_168617.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!