Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kandilli Kız Lisesi Kültür Merkezi Oluyor

Hacı Ömer Sabancı Vakfı (VAKSA) ve İstanbul Valiliği’nin katkılarıyla, 1986 yılında yanan Kandilli Kız Lisesi’nin ‘Sakıp Sabancı Kandilli Eğitim ve Kü

HÜRRİYET
Kandilli Kız Lisesi Kültür Merkezi Oluyor

acı Ömer Sabancı Vakfı (VAKSA) ve İstanbul Valiliği’nin katkılarıyla, 1986 yılında yanan Kandilli Kız Lisesi’nin ‘Sakıp Sabancı Kandilli Eğitim ve Kültür Merkezi’ haline dönüştürülmesi için yapılan inşaat son aşamaya geldi. Kandilli Adile Sultan Sarayı’nda düzenlenen toplantıda konuşan Kandilli Kız Lisesi Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan, 83 yıl eğitim veren ve kendisinin de öğrenim gördüğü bu tarihi okulun çok büyük önem taşıdığını belirtti.

Saylan, ‘Rahmetli Sakıp Sabancı ile vefatından 3 gün önce protokol imzaladık ve bu tarihi binanın kültür merkezi haline getirilmesi için daha önce verdiği 3 trilyon liraya 3.5 trilyon lira daha katarak bağış miktarını 6,5 trilyon liraya çıkardı’ diye konuştu.

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı da eğitime ve kültüre çok önem veren merhum Sakıp Sabancı’nın, tedavisi süresince Kandilli Kız Lisesi’ni düşündüğünü söyleyerek, ‘Sakıp Bey’in ruhu şu an aramızda. Ve o çok mutlu, buna inanıyorum’ dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kandilli-kiz-lisesi-kultur-merkezi-oluyor_18355.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!