Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kandıra'da Sahili Çirkinleştiren Kaçak Yapılaşmaya Son Veriliyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kandıra'da kaçak yapılaşmaya müsaade etmiyor. Daha önce Çamkonak bölgesindeki kaçak villaları yıkan Büyükşehir, seçim dönemi yaklaşmasına rağmen yıkım kararları almaya devam ediyor.

Zaman Gazetesi
Kandıra'da Sahili Çirkinleştiren Kaçak Yapılaşmaya Son Veriliyor

ocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kandıra'da kaçak yapılaşmaya müsaade etmiyor. Daha önce Çamkonak bölgesindeki kaçak villaları yıkan Büyükşehir, seçim dönemi yaklaşmasına rağmen yıkım kararları almaya devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi, önümüzdeki günlerde Kerpe'de bulunan Otel Varuna'nın (Nikomedya Club Kerpe) kaçak iskele ve soyunma kabinlerini de yıkacak. Kent genelinde "Otel Varuna" olarak bilinen, bir süre önce el değiştirerek "Nikomedya Club Kerpe" ismini alan, Kandıra'nın en önemli turistik tesislerinden biri olan otel, 2005 yılında herhangi bir izin almadan birtakım eklentiler yaptı. Kerpe Paşaağzı mevkiindeki otelin kıyı alanı dolduruldu, ruhsatsız soyunma kabinleri inşa edildi. Bölgede yapılan denetimlerde kaçak yapılaşmaları tespit eden Büyükşehir Belediyesi İmar İşleri ekipleri, 15.6.2005 tarihinde tutanak düzenleyerek çalışmalara mühür vurdu. Ayrıca kıyıdaki dolgu çalışmaları için 3621 sayılı yasanın 14. maddesi ve Uygulama Yönetmeliği'nin 21. maddesine göre, inşaatlar ile ilgili olarak da 3194 sayılı yasanın 32. ve 42. maddelerine göre işlem yapıldı, inşaatın durdurulması ve 3 ay içinde kıyının eski haline getirilmesi konusunda Kandıra Belediyesi'ne yazı yazıldı.

Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yapılan denetimlerde inşaat faaliyetlerinin devam ettiğinin görülmesi üzerine Kandıra Belediyesi'ne mevzuat hükümlerinin uygulanması, aksi halde 5216 sayılı yasanın 11. maddesi uygulanacağı tekrar hatırlatıldı. Ancak Kandıra Belediyesi'nce hiçbir işlem yapılmaması sebebiyle Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tekrar devreye girdi ve dolgu ile iskele inşaatının 3194 sayılı İmar Kanunu ve 3621 sayılı Kıyı Kanunu uyarınca yıkılarak kıyının eski haline getirilmesine karar verdi.

Büyükşehir Belediyesi'nin devreye girmesi ve yıkım işlemlerini resmi olarak bizzat başlatmasından sonra, Varuna Turistik Hizm. Ltd. Şti. konuyu yargıya taşıdı. Yıkım işlemlerinin iptali ve yürütmeyi durdurma istemiyle muhtelif zaman aralıklarıyla Kocaeli İdare Mahkemesi'ne, Sakarya Bölge İdare Mahkemesi'ne ve Kandıra Sulh Ceza Mahkemesi'ne itirazlar yapıldı, davalar açıldı. Ancak söz konusu mahkemelerin tamamı, itirazların reddine karar verdi. Otel yöneticileri son olarak Danıştay'a başvurdu. Ancak Danıştay 6. Dairesi'nden de aynı şekilde "ret" kararı çıktı.

Varuna Turistik Hizm. Ltd. Şti. tarafından Büyükşehir Belediyesi aleyhine açılan bütün davaların reddedilmesi nedeniyle konuyla ilgili olarak hukuk süreci de tamamlanmış oldu. Bu sebeple Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, alınan kesinleşmiş yargı kararlarını uygulamak üzere söz konusu alanda yapılan dolgu, iskele ve soyunma kabinlerini 15 gün içerisinde yıkacağını açıkladı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kandirada-sahili-cirkinlestiren-kacak-yapilasmaya-son-veriliyor_64317.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!