Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kapadokya’da Tarih Canlanıyor

Türkiye’nin kültürel ve turizm alanında en büyük projesi olarak değerlendirilen Nevşehir’in Ürgüp İlçesi’ndeki ‘Kayakapı Koruma ve Geliştirme Proje

NTV-MSNBC



b>Türkiye’nin kültürel ve turizm alanında en büyük projesi olarak değerlendirilen Nevşehir’in Ürgüp İlçesi’ndeki ‘Kayakapı Koruma ve Geliştirme Projesi’, Nevşehir Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu tarafından onaylandı.

Ürgüp Belediye Başkanı Bekir Ödemiş, yaptığı açıklamada, ilçelerinde Bizanslılardan başlayarak, erken Cumhuriyet dönemine kadar uzanan bir tarihsel çizgide yaşatılan kültürel ve sosyal zenginliğin, bugüne kadar ulaşmayı başardığı Kayakapı Mahallesi Projesi’nin, Magic Life International A.Ş. tarafından 2 yıllık bir çalışmayla hazırlandığını kaydetti.

Ödemiş, ‘Kayakapı Koruma ve Geliştirme Projesi’nde, Hasankeyf ve pek çok anıtsal nitelikli yapının, restorasyon, konservasyon, koruma ve geliştirme projelerine imza atan Cengiz Kabaoğlu başkanlığında 50’ye yakın mimar, restoratör mimar, jeoloji mühendisi, inşaat mühendisi, şehir plancısı ve statikçinin görev aldığını belirtti.
Ödemiş, hazırlanan projenin, Nevşehir Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından onaylandığını bildirdi.
‘Kayakapı Koruma ve Geliştirme Projesi’ çerçevesinde l80 yapı üzerinde çalışma yapılacağını ifade eden Ödemiş, projenin, 3.5 yılda tamamlanması ve 590 milyon dolara mal olmasının beklendiğini söyledi.
Projenin uygulanmasıyla, bölgede turizm konaklama anlayışında da ciddi bir değişim beklediklerini ifade eden Ödemiş, turizmde kalite ve hizmetin en üst düzeye yükseleceğini kaydetti.
Ödemiş, “Turizm gelirinde ciddi bir artışın ortaya çıkması da böylelikle sağlanmış olacak. Bundan da Kapadokya, üzerine düşeni fazlasıyla alacaktır” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kapadokyada-tarih-canlaniyor_11189.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!