Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Karaburun Geçici Yanaşma İskelesi İptal Edildi

İzmir Karaburun'da yapılması planlanan geçici iskeleye dair proje, halkın uzun süredir devam eden itirazları sonucunda iptal edildi.

yapi.com.tr
Karaburun Geçici Yanaşma İskelesi İptal Edildi

İzmir’in Karaburun ilçesinde yapılması planlanan İZDENİZ Karaburun Seyyar Yanaşma İskelesi projesi, halkın tepkileri sonucu iptal edildi.

BirGün’de yer alan habere göre; Konuya ilişkin Karaburun Kent Konseyi'nden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Karaburun halkının ortak kanaati olan deniz ulaşımın mutlak gerekli olduğu, Karaburun’un bir iskeleye ihtiyacı olduğu ancak yapılması planlanan yerin ve projenin şeklinin hatalı olduğu kanaati güçlü bir şekilde dile getirilmişti. Yılda sadece yaz aylarında 24 sefer yapacak ve asıl amacı İzmir’den Karaburun’a günübirlik turist getirmek olan; Karaburunlunun gündelik ihtiyaçlarının karşılanmasının, ulaşım olanaklarının güçlendirilmesinin göz ardı edildiği; kentin kültür ve turizm potansiyelinin sadece İzmir’den 24 sefer düzenlenecek bir yanaşma iskelesinden daha fazla olduğunun yok sayıldığı geçici yanaşma iskelesi projesi İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından halkın talepleri göz önünde bulundurularak iptal edildi. Süreç boyunca yapılmış hatalara rağmen, sonunda halkın itiraz ve taleplerinin göz önünde bulundurularak mevcut iskele projesinin iptal edilmesini memnuniyetle karşıladığımızı kamuoyuyla paylaşmak isteriz. Bu süreçte etkin olan tüm sivil toplum örgütlerine ve yurttaşlara teşekkür ediyor, Karaburun’a layık olduğu yatırımların yapılmasını temenni ediyoruz."

http://www.yapi.com.tr/haberler/karaburun-gecici-yanasma-iskelesi-iptal-edildi_189859.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!