Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Karaburun’da Yüzer İskele için Referandum Yapılacak

Karaburun’da başlayacak vapur seferleri öncesi, gemilerin yanaşacağı yüzer iskelenin nereye kurulacağına yurttaşlar karar verecek. Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, referandum ile son sözü Karaburun halkının söyleyeceği ifade etti.

yapi.com.tr
Karaburun’da Yüzer İskele için Referandum Yapılacak

İzmir'in Karaburun ilçesinde başlayacak vapur seferleri öncesi, gemilerin yanaşacağı yüzer iskelenin nereye kurulacağına yurttaşlar karar verecek. Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, 25 Mart 2022 Cuma günü yapılacak referandum ile son sözü Karaburun halkının söyleyeceğini belirtti.

BirGün’de yer alan habere göre; Erdoğan, ilçe merkezindeki İskele sahilinde yapılması planlanan yüzer iskeleye bazı yurttaşların karşı çıktıklarını belirterek; İZDENİZ bünyesindeki katamaran tipi gemilerin yanaşabileceği yüzer iskele için en uygun yerin neresi olacağı konusunda detaylı bir çalışma yapıldığını anımsattı. Erdoğan; İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZDENİZ ve Liman Başkanlığı uzmanlarının yaptığı teknik çalışmada, İskele sahilinde yapılacak dar kapsamlı bir dip taraması ile sahildeki kronman betonunun 15 metrelik bir bölümünün yüzer iskele koymaya en uygun yer olduğuna karar verildiğini belirtti. İskele sahilinin kuzey ucunda, önceki yıllarda Turyol teknelerinin yanaştığı iskelenin katamaran gemiler için uygunsuz ve güvenliksiz olduğunu vurgulayan İlkay Girgin Erdoğan, referandum ile son sözü Karaburun halkının söyleyeceğine dikkat çekti.

Çoğunluğun görüşü doğrultusunda hareket edeceğiz
Erdoğan, şu değerlendirmeyi yaptı: “Önümüzdeki yaz aylarında başlaması planlanan ve ilçemiz ekonomisine önemli katkılar sağlamasını beklediğimiz İzmir-Karaburun vapur seferleri konusunda, hemşehrilerimizin iradesini görmek istiyoruz. Örneği Urla’da bulunan yüzer iskelenin aynısı Karaburun’da da olacak. Deniz içinde herhangi bir inşaat faaliyeti olmayacak. Deniz ekosistemini bozacak bir müdahale de olmayacak. Biz Karaburun Belediyesi olarak sadece yaz aylarında sabah ve akşam olmak üzere birer kez geminin yanaşacağı yerin uygunluğu konusunda uzmanlarla aynı görüşe sahibiz. Ancak tepki gösteren ve demokratik haklarını kullanarak eylem yapan vatandaşlarımıza da elbette saygı duyuyoruz. Bu amaçla ikametgâhı Karaburun ilçe sınırları içinde olan tüm hemşerilerimizi, 25 Mart 2022 Cuma günü 09.00-17.30 saatleri arasında, Karaburun Belediyesi Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşecek olan halk oylamasında oy kullanmaya davet ediyoruz. Karaburun Belediyesi olarak halkımızı ve ilçemizi yakından ilgilendiren bu konuda, çoğunluğun görüşü doğrultusunda hareket edeceğiz.”

Yurttaşlar tepki göstermişti
Karaburunlu yurttaşlar projenin iptali için geçtiğimiz günlerde eylem gerçekleştirmişti. Projenin bölgeye zarar vereceğini belirten yurttaşlar, projenin yerinin değişmesi çağrısında bulunmuştu. Yurttaşlar ayrıca sosyal medyadan imza kampanyası da başlatmıştı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/karaburunda-yuzer-iskele-icin-referandum-yapilacak_189843.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!