Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

"Karadeniz İntikamını Alıyor"

Avukat Okumuşoğlu, "Kazandığımız davalara kaynaklık eden bilirkişi 'dünyanın hiçbir yerinde böyle bir yol yapılamaz' demişti. İşte görüyoruz. Karadeniz intikamını alıyor" dedi.

yapi.com.tr
"Karadeniz İntikamını Alıyor"

Karadenizliler'in yıllarca yapılmasına karşı mücadele ettiği Karadeniz Sahil Yolu'nun Giresun bölümünde dün fırtına ve dev dalgalar nedeniyle ciddi zararlar oluştu. Sahile vuran dev dalgalar, onlarca aracı sürükledi, park ve işyerlerine zarar verdi.

Bianet'ten Nilay Vardar'ınn haberine göre, sahil yoluna karşı onlarca davanın avukatlığını üstlenen avukat Yakup Şekip Okumuşoğlu, "Kazandığımız davalara kaynaklık eden bilirkişi 'dünyanın hiçbir yerinde böyle bir yol yapılamaz' demişti. İşte görüyoruz. Karadeniz intikamını alıyor" dedi.

Sinop'tan başlayıp Sarp Sınır Kapısı'nda sona eren 604 kilometrelik şeridi kapsayan Karadeniz Sahil Yolu'nun amacı yolu güvenli ve kısa hale getirerek ticareti ve turizimi artırmak olarak gösterildi.

Karadenizliler ise denizi doldurarak ekolojik sistemi bozan ve halkın denizle olan bağlantısını kesen bu yolu hiçbir zaman istemedi ve onlarca dava açtı.

"Alternatif yol önerdik, parayı seçtiler"

Avukat Okumuşoğlu, karadenizin güneyinden geçen alternatif yol önerilerinin de kabul edilmediğini söyledi.

"Davalarda danıştaydan gelen bilirkişi raporunda dünyanın hiçbir yerinde böyle bir yol olmadığını, olamayacağını, yolun akan suların önünden bariyer oluşturacağını bunun da gelecekte ciddi sorunlar oluşturabileceğini söylemişti.

"Bizler de akademisyenlerin oluşturduğu raporlar ile alternatif yolları sunmuştuk. Bu raporlara göre Karadeniz için en uygun yol projesinin şehrin güneyinden tünellerle ve viyadüklerle geçecek bir yol olması gerektiği belirtilmişti. Bunları önerdik ancak en çok para nereden kazanılacaksa o şekilde oluşturuldu.

"İklim değişikliğiyle o yol kalmayacak"

"Doğa hıncını alıyor ve almaya devam edecek. Küresel iklim değişikliği nedeniyle bilim insanları denizlerin yükseleceğini, kıyı kentlerinin sular altında kalacağını söylüyor. Bunlar Türkiye'de de yaşanacak. O yol su altında kalacak ve kullanılamayacak.

"Ünye yolunda 'denizden taş çıkabilir' diye bir levha vardı. Düşünebiliyor musunuz? Küçük küçük taşlarla doldurdukları denizde dalga vurdukça taşlar arabalara çarpıyordu, insanlar yaralanıyordu. O levhayı dalga geçildi diye kaldırdılar herhalde."

"Davaları kazandık, uygulamadılar"

Okumuşoğlu, sahil yolunun Arhavi ve Fındıklı gibi bölümlerinden davaları kazanmış olmalarına rağmen bu kararların uygulanmadığını söyledi.

"600 kilometrelik yolu 10-20 kilometrelik projelerle yaptıkları için her bölüme tek tek dava açmak gerekiyordu. Yani toptan sahil projesine dava açamıyorduk.

"Bizler kendi yaşadığımız bölgelerde Fındıklı, Arhavi bölümlerine birçok dava açtık. Hepsini de kazandık. Ancak artık iş işten geçmişti. Deniz dolmuş, üstünden arabalar geçmeye başlamıştı. Hukuk devletinin bu kararları uygulayıp orayı eski haline getirmesi gerekiyordu."

http://www.yapi.com.tr/haberler/karadeniz-intikamini-aliyor_125105.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!