Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Karadeniz'in Dere Çilesi Bitmiyor

Ordu’nun Korgan ilçesi Çiftlik köyünde halk, HES yapımını durdurdu ama dereye akıtılan kanalizasyondan kurtulamadı.

yapi.com.tr
Karadeniz'in Dere Çilesi Bitmiyor

Ordu’nun Korgan ilçesinde yapılmak istenen HES’e karşı iş makinelerinin önünde oturarak engelleyen Çiftlik köyündeki halk, dereye bırakılan kanalizasyon kirliliği konusunda önlem alınmasını istediler.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre; kanalizasyon atıklarının yağışlı havalarda dereye bırakılmasından bıktıklarını ifade eden Ali Güney, “Yaklaşık 10 yıl önce de haber oldu burası. Ancak bir türlü önlem alınmadı. İşin kolayına kaçıyorlar. Dereye bırakılan kanalizasyon sağlığımızı tehdit ediyor. Deredeki canlı yaşamını yok ediyor.” diyerek tepki gösterdi.

Çiftlik köylü Güney, HES için de halkın tepkili olduğunu vurgulayarak, “Yasadışı çalışmak isteyen HES şirketini kovduk ama dereye bırakılan kirliliği önleyemiyoruz. Yıllardır bu sıkıntıyı çekiyoruz. Yağışlı havalarda Korgan Belediyesi kanalizasyonu, peynir fabrikası da kirli atık sularını deremize bırakıyor. Yağıştan sonra da kirliliğin kokusu buraları yaşanmaz yapıyor.” dedi.

Derenin kirletilmesini yıllardır tüm yetkililerin bildiğini belirten Güney, “Sağlık Bakanlığına yazdık. Geldiler su aldılar nedense sonuç içilebilir geldi. Milletvekillerin haberi var. Özellikle şimdi Cumhurbaşkanı Danışmanı olan eski milletvekili İhsan Şener yakından biliyor. Ordu Valisi, Korgan Kaymakamı buraya gelmeli, yaşadıklarımızı yakından görmeli. Bıktık kanalizasyondan, kokudan. Gelsinler, kendileri yaşayabilecekler mi görsünler.” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/karadenizin-dere-cilesi-bitmiyor_181410.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!