Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Karadeniz’in En Uzun Sahili Yok Oluyor

Samsun'un Atakum ilçesinde bulunan Karadeniz Bölgesi'nin kesintisiz en uzun sahili, yıllar önce yapılan mendirek, deniz doldurulması ve yanlış projeler sonucunda yok olma tehlikesine girdi.

yapi.com.tr
Karadeniz’in En Uzun Sahili Yok Oluyor

Kızılırmak Deltası’ndan Atakum ilçesine kadar uzanan, kesintisiz yaklaşık 40 kilometrelik uzunluğu ile Karadeniz Bölgesi’nin en uzun sahilinin kıyı erozyonu nedeniyle yok olma tehlikesi altında olduğu belirtildi.

2006 yılında tamamlanan ve yanlış planlama yapıldığı için kullanılmayan Dereköy Balıkçı Barınağı’ndan sonra kıyı erozyonunun Atakum ilçe merkezine doğru hızla devam ettiğini belirten SAMÇEP Başkanı Mehmet Özdağ, bu zamana kadar 8 kilometrelik doğal plajın kıyı erozyonu nedeniyle yok olduğunu söyledi.

Sözcü’den İsmail Akduman’ın haberine göre; son 6 yılda kıyı erozyonunun hızlandığına dikkat çeken Özdağ, sahilde her yıl ölçüm yaptıklarını ve bir yıl içerisinde 400 metrelik doğal plajın yok olduğunu ileri sürdü.

Çevre felaketini önlemek için 40’a yakın ‘T mahmuz’ ve mendirek yapıldığını ancak erozyonun önlenemediğini ifade ederek, “Her sene bu zamanlarda sahile gelip kıyı erozyonunun, sahili ve kumsalı nasıl yok ettiğini göstererek yetkililere sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Yıllardan beri Dereköy Balıkçı Barınağı’ndan Samsun’a yani doğu yönüne doğru bir kaç yüz metre doğal plajımızın yok olmasını içimiz kan ağlayarak izliyoruz.

Yetkililer de bizimle birlikte izliyor. Doğal plajlarımız ya T mahmuzlarla ya da mendireklerle kıyı erozyonundan korunmaya çalışılsa da, yapılan her deniz yapısının doğusunda kıyı oyulmaya başlıyor. Dereköy’den bulunduğumuz yer yaklaşık 7.5 – 8 kilometre. Bu alanda doğal plaj kalmadı. Ve şuanda bir fermuar gibi bulunduğumuz noktadan Samsun yönüne doğru en az 4-5 kilometrelik daha doğal plaj bu şekilde yok olmaya devam edecek. Son bir yılda yaklaşık 400 metrelik sahil yok oldu.” diye konuştu.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/karadenizin-en-uzun-sahili-yok-oluyor_194138.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!