Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Karar Alındı, Geriye Altın Madeninin Kapatılması Kaldı

"Büyükşehir Belediyesi Encümeni'nin verdiği olumlu karar bundan sonraki mücadelemiz için bizim elimizi güçlendirdi." Efemçukuru köylülerinin avukatı Arif Ali Cangı, İzmir'in Menderes ilçesi Efemçukuru Köyü'nde Tüprag Metal Madenciliğe ait altın madeninin, Büyükşehir Belediyesi Encümen'inin tarafından kapatılması yönündeki kararını bianet'e böyle

bianet.org
Karar Alındı, Geriye Altın Madeninin Kapatılması Kaldı

"Büyükşehir Belediyesi Encümeni'nin verdiği olumlu karar bundan sonraki mücadelemiz için bizim elimizi güçlendirdi." Efemçukuru köylülerinin avukatı Arif Ali Cangı, İzmir'in Menderes ilçesi Efemçukuru Köyü'nde Tüprag Metal Madenciliğe ait altın madeninin, Büyükşehir Belediyesi Encümen'inin tarafından kapatılması yönündeki kararını bianet'e böyle yorumladı. Belediye Encümeni, 8 Ocak'taki toplantısında, kente içme suyu sağlayan Tahtalı Barajı Koruma Havzası içinde kalan altın madeni işletmesini kapatma kararı almıştı.

Tüprag'ın işletme ruhsatı yok

"Daha önce bu konuda Belediye'ye başvurduklarını" anlatan Cangı "maden arama ve işletmesi için tüm süreçlerde iptal davası açtıklarını" söyledi. Maden bölgesinde inceleme yapan belediye ekipleri, altın madeni işletmesinin Gayrı Sıhhi Müessese ruhsatı olmadan faaliyet yürüttüğünü tespit etti. İşyeri açma ve ruhsatlandırma yönetmeliği gereğince madeninin faaliyet gösterebilmesi için İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından tesis kurma izni ve açılma ruhsatı verilmesi gerektiğine dikkat çeken Cangı, "Encümen'in, her iki izni de olmayan bu faaliyeti durduran kararının yerinde olduğunu" kaydetti.

Altın işletmesinin “ağaçları kestiği, ormanlık alanda yollar ve arama faaliyetleri için galeriler açtığı” gerekçesiyle tutanak tutulmasının ardından kapatma kararı alındı.

Efemçukuru'ndaki madenin kapatılmasını beklediklerini belirten avukat Cangı, tüm İzmirlileri bu kararın arkasında durmaya çağırdı. Tüprag Metal Madenciliğe ait işletmenin kararın tebliğinden sonraki yedi gün içinde bölgeyi boşaltması istenecek.

Tüprag: Faaliyette olmayan madeni kapatmak hayal

Tüprag Genel Müdürü Mehmet Yılmaz, Milliyet gazetesine İzmir Büyükşehir Belediye Encümeni'nin aldığı kapatma kararından henüz haberi olmadığını söyledi. Maden arama ruhsatları ve olumlu ÇED görüşlerinin bulunduğunu belirten Yılmaz şöyle konuştu:

"Üretim yapmıyoruz ki? Kapatma kararının neden alınmış olabileceğini bilmiyorum. İnşaat henüz tamamlanmadan, ruhsata tabi olacak bir durum yok. Kapatılacak bir faaliyet de yok. Sanki hayali bir kapatma olur. Sözkonusu alanda yol açmak için Orman Genel Müdürlüğü'nden izin aldık. Galeri açmak için de maden işletme ruhsatımız var. Kararın gerekçelerini okuyup bakacağız."

http://www.yapi.com.tr/haberler/karar-alindi-geriye-altin-madeninin-kapatilmasi-kaldi_65849.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!