Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kardemir'den Ortadoğu'ya Ray İhracı

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) A.Ş. Genel Müdürü Fadıl Demirel, ''Ortadoğu ray piyasasında çok iddialı bir konuma geldik, Suriye ve İran'dan sonra Irak'a da ray göndereceğiz'' dedi.

yapi.com.tr / AA
Kardemir'den Ortadoğu'ya Ray İhracı

Foto: Ahmet Özler (AA)

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) A.Ş. Genel Müdürü Fadıl Demirel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ray ve Profil Haddehanesini kurduktan sonra özellikle Ortadoğu ray pazarında söz sahibi olduklarını, birçok ülkeyle anlaşmalar yaptıklarını söyledi.

Türkiye, Suriye ve İran'dan sonra Irak Devlet Demiryolları ile de çalışacaklarını anlatan Demirel, şunları kaydetti:

''Günümüz teknolojisiyle donatılan yılda 400 bin ton kapasiteli Ray ve Profil Haddehanemizde, 72 metre boya kadar her türlü ray üretebilmektedir. Fabrikamızı başta İran, Irak, Suriye, Ermenistan, Gürcistan, Yunanistan, Bulgaristan ve Romanya gibi komşu ülkeler olmak üzere tüm dünya pazarlarına ihracat yapabilen bir kuruluş haline getiren yatırım, KARDEMİR'in sektör içerisindeki yerini de güçlendirmiştir. Ülkemiz ve bölge ülkeleri arasında 72 metre kadar her türlü rayı üretebilen tek tesis konumundayız. Haddehane yatırımı KARDEMİR açısından olduğu kadar ülkemiz demiryolu altyapısının güçlendirilmesi için de büyük önem taşımaktadır. Bu yatırım TCDD'nin ülkemiz yük ve yolcu taşımacılığında demiryollarının payını artırmak için başlattığı seferberlik döneminde tamamlanarak devreye alınmıştır. Böyle bir dönemde demiryollarının en önemli alt yapı malzemesi olan rayların Türkiye'nin ilk entegre demir çelik fabrikaları olan KARDEMİR'de üretiliyor olması ayrı bir önem taşımaktadır.''

Orta doğu pazarında iddialı olduklarını ve son olarak Irak Devlet Demir Yolları ile anlaşma yaptıklarını vurgulayan Demirel, ''Irak'ta yapılan 30 bin tonluk Uluslararası Ray İhalesi'ni kazandık. Bu ihaleye Fransız, İtalyan, Alman, İspanyol firmalarının yanı sıra Türkiye'den KARDEMİR olarak biz katıldık. İhale sonucunda en uygun şartları sağlayan fabrikamız ile Irak Devlet Demir Yolları arasında sözleşme yapılma aşamasına gelindi. Ortadoğu ray piyasasında çok iddialı bir konuma geldik, Suriye ve İran'dan sonra Irak'a da ray göndereceğiz'' diye konuştu.

ETİKETLER: kurum
http://www.yapi.com.tr/haberler/kardemirden-ortadoguya-ray-ihraci_89007.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!