Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Karşıyaka Kurtulacak

Karşıyaka Belediyesi Meclisi'nde Milli Savunma Bakanlığı'na tahsisli Atatürk Ormanı'nın içerisinde kalan alanın imar planlarında göründüğü gibi yol

Yeni Asır
Karşıyaka Kurtulacak

b>Karşıyaka Belediyesi Meclisi'nde Milli Savunma Bakanlığı'na tahsisli Atatürk Ormanı'nın içerisinde kalan alanın imar planlarında göründüğü gibi yol olarak kullanılabilmesi için önemli gelişmelerin sağlandığını bildirildi.

10 yıldır sürdürülen yazışmalar sonucunda Bakanlığın bu alandan kamu yararına çekilmeyi kabul ettiği kaydedildi. Buna göre ormanı çevreleyen çitler geriye çekilecek ve yol için yer açılmış olacak.
Naldöken Köprülü Kavşağı'ndan Doğançay ve Bayraklı'ya gidecek 6 kilometrelik yolun 3 kilometresi Bakanlığın terkettiği bu alandan geçecek.

Tıkanma yaşanmayacak
Başkan Durak, Milli Savunma Bakanlığı ile imzalanacak sözleşme sonrasında yapılacak yolun Altınyol'a altarnatif oluşturacağını dile getirdi.

Çanakkale yönü ile İzmir'in tek bağlantı yolunun Altınyol olduğunu ve Altınyol'daki bir tıkanmada iki bölgenin bağının kopacağına işaret eden Başkan Durak, "Bir felakat sırasında iki bölgenin bağlantısı kesiliyor. Çözüm için bu yolun yapılması büyük önem taşıyor" dedi.

Öte yandan Durak'ın göreve geldikten sonra olumlu yaklaşmadığı, inşaat halindeki yeni Belediye Sarayı'nın hastane ya da okul yapılması gündeme geldi. Yeni Girne Bulvarı üzerinde kaba inşaatı tamamlanma aşamasına gelen binanın imar planı notuna "özel sağlık ve eğitim tesisi yapılabilir" ifadesi eklendi.

Teklifin kabul edilmesinin ardından konuşan Durak, "Planın iptali söz konusu değil. Bu acele başlanmış bir proje" dedi.
Mevcut binanın 15 trilyon liraya mal olacağını belirten Durak, "Şu an kullandığımız iki bina ile yeni binayı satarsak 21 trilyon kazanırız. 5 trilyonu ile daha merkezi bir yerde yapacağımız yeni binayı 1 yılda bitirebiliriz" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/karsiyaka-kurtulacak_17701.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!