Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Karşıyaka'ya 'Romanköy' Kuruluyor

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Örnekköy'de roman vatandaşlara yönelik bir kent dönüşüm projesi gerçekleştireceklerini söyledi. Durak, "5 bin vatandaşımıza yönelik yerinde dönüşümle, orada turizm öncelikli, yüksek yapılardan oluşmayan, Roman vatandaşlarımızın kültürlerini sürdürebilecekleri bir yapı oluşturup, burayı turizm yoğunlukta bir

Yeni Asır Gazetesi
Karşıyaka'ya 'Romanköy' Kuruluyor

Ankara'da önceki gün Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar ile görüşen Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Örnekköy'de roman vatandaşlara yönelik bir kent dönüşüm projesi gerçekleştireceklerini söyledi. Durak, "5 bin vatandaşımıza yönelik yerinde dönüşümle, orada turizm öncelikli, yüksek yapılardan oluşmayan, Roman vatandaşlarımızın kültürlerini sürdürebilecekleri bir yapı oluşturup, burayı turizm yoğunlukta bir alan haline getireceğiz" dedi.

Açılıma destek

Hükümetin yürüttüğü Roman açılımına destek olmak amacıyla TOKİ'nin başlattığı projelere Karşıyaka Belediyesi de dahil oldu. TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, Roman vatandaşların konut sorununu çözmek amacıyla, bu vatandaşların yoğun olarak yaşadığı yerlerde belediyelerle işbirliği yaparak, az katlı, bahçeli projeler uygulayacaklarını açıkladı. Bayraktar-Durak zirvesinde, proje ayrıntılarıyla görüşüldü. Daha önce Yalı mahallesinde kentsel dönüşüm projesi gerçekleştirdiklerini hatırlatan Durak, TOKİ ile birlikte Örnekköy'de yeni bir proje için düğmeye bastıklarını belirtti. Durak, bölgede 4 bin 500 ile 5 bin civarında Roman vatandaşı yaşadığını hatırlatarak, "yerinde ıslah" çalışması kapsamında altyapıya öncelik vereceklerini sözlerine ekledi.

Yerinde dönüşüm

Bölgede Roman vatandaşların yaşam tarzlarına uygun konutlar tasarlanacağını anlatan Başkan Durak, şu bilgileri verdi:

"Binalar, kesinlikle yüksek olmayacak. İşyerleri, ürünlerin sergilenip satılacağı alanlar oluşturulacak. Orası sadece oturma ve iş alanı değil, açık bir turizm merkezi haline getirilecek. Bu proje, yerinde dönüşüm ve özellikleriyle Türkiye'ye de ilk ve örnek olacak."

Ayda 100 TL ödeyecekler

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, Bursa Mustafakemalpaşa ve İstanbul Şile'de de Karşıyaka'daki gibi projelerin gerçekleştirileceğini duyurdu. Roman vatandaşların, oturmaya başladıktan sonra ayda 100 TL ödeyerek ev sahibi olabileceklerini belirten Bayraktar, "Parasında değiliz, yeter ki bu vatandaşlarımız, insanca yaşama kavuşsunlar. 100 TL taksitle, veresiye konut satacağız. Konut yaparken, bölgenin iklimi ve insanların yaşam alışkanlıklarını göz önünde tutacaklarını kaydeden Bayraktar, evlerin bahçeli, 2-3 katlı olacağını sözlerine ekledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/karsiyakaya-romankoy-kuruluyor_75918.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!